31.1 C
Kuala Lumpur
Sunday, May 19, 2024
UtamaGaya HidupMomen ‘wholesome’ bila streamer Twitch dedah kisah menyayat hati dengan penonton tular...

Momen ‘wholesome’ bila streamer Twitch dedah kisah menyayat hati dengan penonton tular dalam sehari, kehidupannya berubah selepas itu

Seorang streamer Twitch kecil-kecilan dikenali UglyMoo4510 baru-baru ini meledak popularitinya selepas TikToker dan YouTuber KarveTV berkongsi detik menyayat hati yang menampilkannya meluah perasaan di saluran media sosialnya. 

Klip video pendek menunjukkan streamer DIY itu menangis selepas menceritakan kisah sedih tentang kehilangan rakan zaman kanak-kanaknya dan masalah kesihatan yang sedang dialaminya ketika Karve menggalakkannya untuk terus membuat kandungan sambil mendermakan AS$100 (RM455) bagi tujuan itu.

Facebook

Klip berdurasi satu minit itu telah menjadi tular di media sosial, terutamanya TikTok, Twitter, Facebook dan Instagram, di mana KarveTV menemuinya secara rawak dan menyiarkan video perbualan itu dengan kapsyen, “Dia sedang bergelut sangat..”

Sebelum klip itu mula mendapat perhatian di media sosial, UglyMoo4510 mempunyai purata kira-kira 10 penonton dan mempunyai kira-kira 150 pengikut. Walau bagaimanapun, dalam masa beberapa hari selepas itu, streamer itu telah menyaksikan peningkatan drastik jumlah tontonan dengan lebih 30,000 pengikut di Twitch, dengan purata kira-kira 300 penonton serentak pada penstriman terakhirnya.

Facebook

Ramai pengikut yang mahu menyelami kehidupan peribadinya selepas itu serta mahu memberinya semangat.

Walaupun bermula di Twitch pada tahun 2021, UglyMoo4510 masih agak kabur dengan jenis kandungan yang mahu ditonjolkan kepada para penontonnya. Tumpuan utama streamer kecil itu adalah pada bahagian Makers and Crafting Twitch kerana minatnya terhadap model plastik percetakan 3D. Satu lagi kemuncak penstriman paling popular ialah bersama kucing peliharaannya, Tigger yang dinamakan sempena watak kartun Winnie-the-Pooh.

Facebook

Lelaki pemalu ini ada memainkan World of Warcraft sekali-sekala, tetapi Twitch Tracker menyatakan dia tidak pernah bermain permainan itu secara siaran langsung tetapi mempunyai lebih 100 jam dalam genre Makers and Crafting. Nampaknya dia juga membuat cetakan 3D dan karya model plastik bagi membantu melegakan beberapa tekanan dan masalah kesihatannya.

Facebook

Dalam ciapan di Twitter pada 5 Jun sempena hari jadi ke-50 streamer itu, ramai yang mengucapkan tahniah kepadanya atas peningkatan populariti baru-baru ini. 

Video tular yang dikongsi oleh KarveTV yang popular itu, memaparkan UglyMoo4510 turut membuka butiran tertentu tentang masa lampaunya selepas dipuji mengenai tatunya.

Facebook

Lelaki ini berkongsi salah seorang rakan zaman kanak-kanaknya telah melukis tatu itu untuknya sebelum mengambil nyawanya sendiri tidak lama kemudian.

Dia kemudian mendedahkan rakan rapatnya itu pada dasarnya telah menyelamatkan nyawanya dan dia mengeluarkan air mata kerana tidak dapat melakukan perkara yang sama untuknya. 

Facebook

Selepas KarveTV menderma AS$100, UglyMoo4510 mengucapkan terima kasih kepadanya dan menyebut bagaimana sumbangannya itu akan dapat membantunya membeli ubat untuk penyakitnya.

Facebook

Kekuatan serta daya tahan yang ditunjukkan oleh lelaki ramah dan menyenangkan berusia 50 tahun itu telah memikat hati beribu-ribu pengikutnya di Twitch, yang telah membantunya mengembangkan salurannya untuk terus menjadi popular.

Facebook

Semoga UglyMoo4510 akan terus bersemangat untuk berkarya dan dapat memberi inspirasi kepada orang lain dalam mengatasi konflik kehidupan sambil menghiburkan mereka dengan kandungan menarik menerusi siaran langsungnya di Twitch.

Tonton video di sini.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI