31.1 C
Kuala Lumpur
Monday, July 15, 2024
UtamaGlobalLelaki Perancis terkenal panjat pencakar langit maut selepas terjatuh bangunan

Lelaki Perancis terkenal panjat pencakar langit maut selepas terjatuh bangunan

HONG KONG: Lelaki Perancis yang terkenal dengan aktiviti memanjat bangunan pencakar langit di seluruh dunia, maut pada 27 Julai lalu selepas terjatuh dari bangunan tinggi di Hong Kong.

Insiden berlaku ketika Remi Lucidi, 30, memanjat satu daripada bangunan kediaman di kompleks Menara Tregunter dan lelaki itu disahkan meninggal dunia di tempat kejadian, lapor SCMP.

Polis sedang menyiasat sama ada Lucidi maut ketika sedang ‘melakukan sukan ekstrem’.

Remi Lucidi terkenal memanjat bangunan pencakar langit seluruh dunia. (Gambar Remi Enigma / Instagram)

Sumber tidak dinamakan memberitahu akhbar Hong Kong, Lucidi kali terakhir dilihat pada jam 7.30 malam 27 Julai, apabila dia mengetuk cermin unit penthouse yang terletak di tingkat 68 Menara Tregunter.

Pembantu rumah di penthouse itu menghubungi polis untuk bantuan selepas melihat seorang lelaki di cermin tingkap.

Sumber berkata, besar kemungkinan Lucidi mengetuk tingkat itu untuk meminta tolong selepas terperangkap di luar penthouse.

Polis Hong Kong menemui kamera lasak Lucidi yang mengandungi pelbagai video sukan ekstrem dan kad identitinya di lokasi insiden.

Hantaran Instagram terbaharunya adalah enam hari lalu yang menunjukkan pemandangan Times Square di Hong Kong.

Lucidi dikatakan mendaftar masuk di Hotel Ashoka, Tsim Sha Tsui pada 17 Julai dan sepatutnya mendaftar keluar pada 30 Julai.

Menara Tregunter, Hong Kong. (Gambar Remi Enigma / Instagram)

Polis berkata, Lucidi tiba di Menara Tregunter kira-kira jam 6 petang 27 Julai dan memberitahu pengawal keselamatan yang dia mahu melawat rakannya yang tinggal di tingkat 40.

Lucidi dilapor sempat naik menggunakan lif sebelum pengawal keselamatan tersedar apabila penghuni yang didakwa rakan itu, tidak mengenalinya.

Lucidi dirakam kamera keselamatan keluar dari lif di tingkat 49 dan kemudian berada di tangga paling atas bangunan terbabit.

Kunci tingkat paling atas itu didapati terbuka, namun pengawal keselamatan gagal mengesan keberadaan Lucidi, yang kemudian ditemui maut di bahagian bawah bangunan.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI