26.5 C
Kuala Lumpur
Friday, April 19, 2024
UtamaNasionalZack Idris meninggal dunia

Zack Idris meninggal dunia

KUALA LUMPUR: Bekas pelakon dan pengarah era 1990-an, Zack Idris menghembuskan nafas terakhir pada petang 28 Julai di Hospital Shah Alam pada usia 53 tahun. 

Bekas isterinya, Aliza Rafar berkata, Zack ditidurkan sejak malam 27 Julai selepas dikejarkan ke hospital akibat muntah dan pitam. 

“Tadi, saya pulang ke rumah dari hospital dan sampai sahaja di rumah, lebih kurang waktu Asar, saya dimaklumkan bahawa arwah sudah tiada. 

Gambar Berita Harian

“Berdasarkan apa yang saya faham, ia berkaitan dengan kandungan air dalam badan dan dia ada komplikasi jantung,” katanya kepada Harian Metro

Menurut Aliza, Zack atau nama sebenarnya Mohd Idris mengadu kepada anak-anaknya bahawa dia rasa lemah dan rasa tidak berdaya. 

“Arwah pernah menjalani pembedahan pada 13 tahun lalu. Semalam, dia rasa lemah dan tak berdaya. Katanya, rasa nak pitam. Jadi, dia berbaring. 

“Bila dia bangun untuk makan dan minum, dia muntah. Kemudian, kepalanya mula rasa pening. Jadi, anak ajak dia ke hospital. Bila sampai ke hospital, doktor maklumkan bahawa badannya dah teruk. 

“Jadi, dia terus dimasukkan ke zon merah kecemasan dan diberi bantuan oksigen seterusnya ditidurkan sejak malam semalam,” katanya. 

Zack dan Aliza pernah berumah tangga selama 18 tahun sebelum bercerai lapan tahun lalu. Perkahwinan mereka dikurniakan empat cahaya mata. 

Zack sebelum ini aktif sebagai pelakon dan pengarah, namun, bersara dari dunia seni dan banyak menghabiskan waktu untuk menjaga ibunya di kampung. 

Antara karya-karya yang membabitkan namanya adalah filem-filem seperti Johnny Bikin Filem, Penyair Malam, Syukur 21, Black Maria dan Cendol: Kepada Allah Aku Berserah selain teater Sultan Alauddin Riayat.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI