29.7 C
Kuala Lumpur
Saturday, July 13, 2024
UtamaGaya HidupLelaki ini rasa terpegun jumpa emas berbentuk kalung bergulung bersama mi yang...

Lelaki ini rasa terpegun jumpa emas berbentuk kalung bergulung bersama mi yang dibelinya di bazar Ramadan

Jika anda menjumpai objek asing di dalam makanan yang baru dibeli di gerai ketika sedang lapar, reaksi pertama sudah pasti adalah seram dan jijik kerana anda tidak mengetahui dari mana objek itu berasal.

Tetapi buat seorang lelaki, ia adalah satu kegembiraan selepas “bahan tambahan” itu ternyata satu penambah rezeki kerana dia menemui kalung emas di dalam mi goreng yang baru dibelinya di bazar Ramadan.

Menerusi hantaran Facebook yang dimuat naik oleh seorang lelaki bernama Andy Tan pada 1 April lalu, dia berkongsi tentang “penemuan emas” itu ketika sedang membongkar mi yang dibelinya dari bazar Ramadan.

Facebook

Dalam gambar lain, lelaki itu berkongsi rakaman dekat dia mengangkat beberapa juraian mi dengan penyepit, di mana rantai emas itu boleh dilihat bergulung dan bercantum hampir tanpa cacat cela dengan bersebati bersama mi.

Dalam kapsyen hantaran itu, Andy secara berseloroh dengan mengeluh mengapa mi yang dijual di bazar begitu mahal pada hari kini kerana fakta bahawa emas kini “diletak” sebagai bahan tambahan.

“Patut pun kenapa mi di bazar sekarang mahal-mahal.. Ada emas pula..” tulis Andy.

Kira Andy ini bertuahlah dapat makan mi emas.

Di ruangan komen, netizen kagum dan sedikit cemburu dengan tuah besar yang Andy dapat apabila menemui emas dalam situasi yang tidak disangka-sangka.

Facebook

“Mana awak beli mi ini? Saya pun mahu beli di sana..”

“Kalau peniaga jual makanan basi atau rosak, dia tak mahu mengaku dia yang jual. Tapi kalau orang kata jumpa emas dalam makanan, pasti ramai yang datang jumpa awak mengaku ini kedai dia..”

“Nasib awak tak termakan kan..”

“Untunglah tu kalau emas tulen hahaha..”

“Baju dia pun ‘based on true story’.”

Bukan selalu dapat rezeki makan mi emas kan? Tetapi Andy mungkin patut pulangkan semula kot kepada kakak bazar Ramadan tu, menangis dia kalung emas dah hilang ke mana perginya.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI