31.1 C
Kuala Lumpur
Monday, July 15, 2024
UtamaGaya HidupInteraksi comel si abang 'besar' yang kecil ini dengan adiknya di hari...

Interaksi comel si abang ‘besar’ yang kecil ini dengan adiknya di hari pertama persekolahannya buat ramai warganet berasa geram. Comel betul!

Interaksi yang baik antara adik-beradik adalah salah satu cerminan didikan yang diterima daripada ibu bapa yang sangat mementingkan hubungan kekeluargaan. Dan tidak keterlaluan juga jika dikatakan, interaksi yang baik dari usia muda boleh membawa kepada hubungan yang akrab dalam sesebuah institusi keluarga apabila anak-anak meningkat dewasa.

@maderanne

Baru-baru ini, tular di media sosial apabila satu interaksi comel antara si abang dengan adiknya dalam kelas telah mendapat perhatian ramai warganet kerana gelagat antara keduanya menunjukkan sifat penyayang dan ambil berat seorang abang kepada adiknya.

Walau bagaimanapun, yang menjadi perhatian adalah kerana fakta bahawa sosok abang itu sendiri yang baru berumur enam tahun, tetapi sudah begitu mengambil berat tentang adiknya.

@maderanne

Menerusi kiriman oleh @maderanne di laman TikTok, video menunjukkan situasi di dalam kelas tadika apabila seorang abang kecil yang membantu adiknya untuk menyesuaikan diri ketika hari pertama persekolahan. Dapat dilihat, si abang dengan matangnya membantu adiknya untuk membuka beg sekolah dan membantu adiknya untuk menyangkut beg tersebut pada kerusi yang diduduki oleh adiknya itu.

@maderanne

Setelah selesai menyangkut beg sekolah, si abang kemudiannya datang di bahagian sisi adiknya untuk membantu memasang tanda nama pada bahagian kolar adik perempuannya itu pula. Yang comelnya, si adik jelas kelihatan tenang, tetapi dalam masa yang sama matanya turut meliar memerhatikan keadaan keliling kelas untuk menyesuaikan dirinya.

@maderanne

Tidak cukup dengan itu, si abang turut dilihat sempat membetulkan uniform yang dipakai oleh adiknya sebelum akhirnya menepuk-nepuk belakang adiknya untuk menenangkan adiknya yang mungkin sedikit gelisah pada hari pertama bertemu rakan-rakan baharunya itu.

Setelah siap semuanya, si abang akhir sekali sempat juga mengusap kepala adiknya sebagai tanda kasih sebelum dia dengan tenang berlalu pergi sambil diperhatikan oleh adiknya itu. Maco betul abang kecil ini!

@maderanne

Sehingga entri ini dihasilkan, kiriman ini telahpun menerima tontonan sebanyak 7,744 tontonan, dengan 718 sukaan dan 126 komen dari warganet yang rata-ratanya berasa geram dengan interaksi comel yang ditunjukkan oleh adik-beradik yang comel ini.

“Keluar air mata saya menonton (video) ini. Syukurlah abang yang menyayangi adik. Mengusap rambut (adik) kemudian melambai lagi”

@maderanne

“Abang yang penyayang betul. Terbaik dik”

@maderanne

“Tuhan merahmatimu abang. Beruntunglah adik-adiknya (kerana) mendapat abang yang penyayang begini.”

@maderanne

“Abang yang penyayang. Suka melihat dia mengusap rambut adiknya sebelum berlalu.”

@maderanne

“Saya pasti ibu bapa mereka (telah) memberi pengajaran yang bagus. Tabik hormat (kepada) ibu bapanya.”

@maderanne

Rasanya, si adik tidak perlu risau jika terdapat apa-apa masalah di sekolahnya selepas ini kerana si abang ‘besar’ yang kecil ini pasti akan membantunya dengan segera!

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI