27.4 C
Kuala Lumpur
Monday, May 27, 2024
UtamaInspirasiKucing yang bercita-cita menjadi penyanyi ini sudahpun mula menempa nama dengan cara...

Kucing yang bercita-cita menjadi penyanyi ini sudahpun mula menempa nama dengan cara yang paling comel!

Gelagat kucing pastinya akan membuatkan kita tersenyum walaupun ada antara kita yang tidak menggemarinya. Tetapi, cuba anda semak semula, adakah anda benar-benar tidak akan tersenyum apabila melihat gelagat “Fat Niu”, seekor kucing yang berkebolehan menyanyi di negara Taiwan ini?

@0110maojian

Fat Niu, nama dalam bahasa Mandarin yang membawa maksud “lembu yang gemuk”, merupakan seekor kucing yang diselamatkan oleh salah seorang ahli kumpulan penyanyi jalanan di bandar Hualien. Fat Niu seringkali dibawa bersama oleh pemiliknya ketika melakukan persembahan.

Walau bagaimanapun, baru-baru ini Fat Niu mendapat perhatian ramai warganet setelah video yang menunjukkannya menyanyi dengan bersemangat sekali telah dimuatnaik oleh @0110maojian di media sosial.

@0110maojian

Dalam video berkenaan, persembahan dimulakan dengan nyanyian oleh penyanyi kumpulan itu, tetapi setiap rangkap nyanyian itu akan ‘disempurnakan’ oleh Fat Niu. 

Jika anda tertanya-tanya bagaimana cara Fat Niu menyanyikannya, anda pasti tidak akan menyesal apabila menonton video ini. Fat Niu hanya menyanyikan lagu cinta Xue Mao Jiao ini dengan menyebut perkataan ‘meow’!

@0110maojian

Lucu betul!

Menurut laman Mothership, penyanyi kumpulan itu telahpun siap sedia menukar lirik lagu asal kepada yang bersesuaian dengan ‘duet’nya itu. Liriknya berbunyi, “kita boleh belajar untuk meow seperti kucing, kita meow, meow, meow, meow, meow”.

Semestinya, persembahan yang mencuit hati ini telah menarik perhatian ramai penonton di jalanan tersebut kerana melalui video tersebut, kita boleh mendengar bagaimana terhiburnya penonton pada ketika itu setelah mendengar nyanyian Fat Niu yang sangat comel itu.

@0110cat/Instagram

Setelah tamat persembahan, dapat dilihat bagaimana Fat Niu mendapat sorakan yang kuat daripada pada peminatnya sementara Fat Niu dijunjung tinggi supaya ia dapat melihat semua peminat-peminatnya yang hadir pada malam itu. 

“Lihatlah dunia, aku sudah terkenal!”

@0110cat/Instagram

Video persembahan Fat Niu ini telahpun menjadi tular ketika artikel ini ditulis sehingga mendapat lebih daripada 5.4 juta sukaan dan lebih daripada 39,900 komen daripada warganet yang sangat terhibur dengan gelagat Fat Niu.

“Penyanyi simpanan… Hanya perlu membayar dengan ikan”

“Penutur asli datang sendiri untuk menyanyi.”

“Kucing ini benar-benar telah menceriakan hari saya”

“Kucing itu adalah penyanyi yang terbaik”

Memang comel betul Fat Niu si artis yang terkenal ini. Tetapi, masihkah anda ingat dengan video kucing yang seekor lagi ini yang satu ketika pernah tular juga?

@leeting2021

Ha, kucing yang seekor inipun lebih kurang sama gelagatnya dengan Fat Niu yang sangat suka menyanyi. Siap lengkap dengan tempo yang panjang pula tu. Ajaib betul!

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI