26.4 C
Kuala Lumpur
Thursday, July 18, 2024
UtamaBerita UtamaBapa ini terkejut melihat penampilan aneh dan terkini anaknya sebaik sahaja dijemput...

Bapa ini terkejut melihat penampilan aneh dan terkini anaknya sebaik sahaja dijemput pulang pada hari pertama persekolahan. Lucu betul!

Selain daripada pelajar sendiri, hari pertama persekolahan juga adalah salah satu hari yang paling ditunggu-tunggu oleh ibu bapa. Terutamanya bagi ibu bapa yang pertama kali menghantar anaknya ke sekolah.

Selesai urusan menghantar pada waktu pagi, sesi menjemput anak dari sekolah pada waktu tengah hari juga merupakan salah satu sesi yang dinanti-nantikan juga. Mana tidaknya, ibu bapa pastinya tidak sabar mahu mendengar celoteh anak-anak tentang pengalaman baharunya di sekolah.

Husniati Salma

Pada hari pertama persekolahan ini, kebiasaannya memang pelbagai macam ragamlah yang dapat disaksikan. Ada antaranya tidak henti-henti menangis kerana mahu pulang ke rumah, ada yang terlalu seronok berkenalan dengan rakan baharu sehingga ‘terlupa’ rumah sendiri, mahupun yang terlalu asyik bermain sehingga uniform yang dipakaipun sudah tidak lagi menyerupai uniform asal!

Lucu betul bila difikirkan.

Pada tahun ini, kita tidak ketinggalan untuk menyaksikan pelbagai ragam kanak-kanak pada hari pertama persekolahan mereka. Antaranya adalah adik perempuan yang comel ini. Semasa pergi ke sekolah, rupanya begitu molek sekali. Tetapi apabila dijemput pulang, rupa tudungnya sudah kelihatan begitu aneh sekali!

@irfan.rdz

Dengan rambut yang banyak menyelinap keluar daripada bahagian atas anak tudung, ditambah pula keadaan anak tudung yang sudah menutupi seluruh ruang dahi, budak perempuan yang comel ini benar-benar telah membuatkan hati bapanya yang datang menjemput berasa sangat tersentuh. “Runtuh hati ayah!” tulis ayahnya. Tetapi dalam masa yang sama memang sangat melucukan!

@irfan.rdz

Sebaik sahaja melihat kelibat ayahnya, budak perempuan ini tanpa berlengah lagi terus menyuakan tangannya untuk bersalam dengan ayahnya. Namun ayahnya yang masih lagi tidak berhenti terkejut melihat keadaan tudung anaknya itu hanya mampu terdiam dan meminta anaknya untuk terus melihatnya. Agaknya, ayahnya sedang ligat berfikir pada ketika itu, bagaimana agaknya tudung anakku boleh menjadi sebegini rupa ya?

@irfan.rdz

Tambah lucu, anaknya kelihatan langsung tidak terganggu dengan penampilannya pada waktu itu. Mana tidaknya, dia siap melambai-lambai kepada rakan-rakannya kerana dia sudahpun mahu pulang.

Ya, penampilan yang baharu ini tidak langsung menggangunya!

Sememangnya, kiriman ini telahpun mencuri perhatian ramai warganet yang rata-ratanya terhibur dengan gelagat si kecil yang lucu ini. Sehingga artikel ini ditulis, kiriman ini telahpun mendapat sehingga lebih daripada 5.4 juta tontonan, lebih daripada 540,900 sukaan dan lebih daripada 18,100 komen.

“Ya Allah, cuba (adik) buatkan tutorial (untuk menggayakan tudung sebegitu) makcik mahu tahu bagaimana caranya adik memakai begitu”

“Hahaha aduhai anak, tergelak pakcik di kedai makan ini, habis orang tengok (pakcik) hahaha”

“Aku mendengar (suara) ayahnya ketawapun sudah cukup kelakar”

“Bagaimana boleh jadi seperti itu”

Memang tidak dapat disangkal lagi, penampilan adik yang manis ini dalam video yang dimuatnaik ayahnya ini sememangnya sangat menghiburkan. Tambah lucu lagi, sehari kemudian, ayahnya ada memuatnaik satu lagi video anak bertuah ini.

@irfan.rdz

Sepertinya telah belajar dari kesilapan lalu, kini budak perempuan ini tidak lagi memakai tudung ke sekolah bagi mengelakkan kejadian lucu berulang kembali. Tanpa tudung, setidak-tidaknya budak perempuan ini kelihatan lebih kemas walaupun sudah tamat sesi persekolahan pada hari itu!

Syabas dik! Semoga “kemalangan lucu” ini tidak berlaku lagi!

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI