26.8 C
Kuala Lumpur
Friday, February 23, 2024
UtamaGaya HidupLelaki ini cipta 'kalung' unik bercahaya untuk teman wanitanya melalui stensil rekaan...

Lelaki ini cipta ‘kalung’ unik bercahaya untuk teman wanitanya melalui stensil rekaan barang kemas yang rumit

Seorang lelaki dari China menggunakan stensil dan cahaya untuk membuat “kalung” buat teman wanitanya yang telah memikat hati pengguna media sosial negara itu, dengan pujian terhadap ciptaan kalung itu ekoran kerja seninya yang unik.

Lelaki bernama Zhang, dari wilayah Zhejiang di timur China, memberitahu teman wanitanya untuk menjangkakan kejutan, lapor 63.com pada awal bulan ini.

Gambar SCMP

Dua hari kemudian, Zhang memberitahu teman wanitanya bahawa hadiah sedang dihantar dan dia perlu berpakaian cantik sambil bersedia untuk keluar apabila kejutan itu tiba.

Zhang kemudiannya tiba dan menghadiahkannya sebuah kotak yang mengandungi sekeping kertas putih dengan corak stensil rantai di atasnya.

Pasangan itu kemudian pergi ke lokasi luar di mana Zhang meletakkan kertas itu di bawah cahaya yang memancarkan imej ‘kalung’ dengan rekaan rumit di atas lehernya.

Gambar SCMP

Zhang berkata, masa dua hari diperuntukkan untuk mengukir lubang-lubang kecil ke dalam kertas untuk membentuk kalung unik itu.

Video rantai leher yang dimuat naik oleh Zhang di Douyin telah menerima hampir 40,000 komen dalam talian selepas ia ditonton lebih 62 juta kali.

“Ia sangat kreatif! Ia adalah satu-satunya di dunia!” tulis seorang peminat yang terpesona.

Gambar SCMP

“Walaupun dia melukis kek besar untuknya, ia adalah kek kebudayaan,” seloroh seorang netizen. Melukis kek besar adalah ungkapan biasa untuk membuat janji kosong di tanah besar China.

“Kalung yang ringan itu terlalu cantik. Dia tidak membelanjakan wang tetapi menghabiskan banyak masa dengan usahanya. Lelaki yang romantik.”

Seorang lagi menambah, “Cahaya akan hilang, tetapi cintanya akan kekal.”

Gambar SCMP

Tetapi, ada yang memberikan komen tanpa memikirkan untuk memperkatakan tentang kalung ringan itu.

“Dia hanya miskin. Menggunakan cahaya untuk menghasilkan kalung adalah satu helah.”

Beberapa pengguna internet membuat carian tentang latar belakang Zhang dan mendapati dia pernah membuat “cincin berlian” yang ringan, juga menggunakan stensil kertas, untuk teman wanitanya pada tahun lalu.

“Dia dan teman wanitanya mesti mempunyai dua jiwa yang menarik. Saya mahu berkawan dengan mereka,” komen seorang peminat seni itu yang kagum.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI