25.9 C
Kuala Lumpur
Monday, July 15, 2024
UtamaGaya Hidup“Esok mungkin giliran saya!” Oyen kecil heret bangkai tikus besar ke dalam...

“Esok mungkin giliran saya!” Oyen kecil heret bangkai tikus besar ke dalam rumah, tuan gerun putuskan siapa mahu jadi pemilik baru

Kecil-kecil cili padi, begitulah si anak kucing oyen!

Seorang pengguna Twitter @SaderMX mendedahkan yang dia bercadang untuk menghadiahkan seekor anak kucing kecil oyen kepada sesiapa yang berminat.

Katanya kucing oyen kecil itu tidak mendatangkan sebarang masalah kepadanya, tetapi pada suatu hari satu adegan luar biasa telah membuat dia terpegun dan bertukar gerun.

Twitter

Pemilik itu mengambil dua gambar dan memuat naiknya di Twitter, yang memaparkan anak kucing kurus menyeret seekor tikus yang jauh lebih besar daripadanya ke dalam rumah, panjang badan dan ekor tikus itu jelas mengatasi si oyen, manakala si tikus pula telah mati dengan berlumuran darah.

Pemiliknya berkata dia tidak tahu bagaimana anak kucing itu boleh membunuhnya, dan ini membuatnya bertukar menjadi sangat takut.

“Hari ini adalah tikus, esok bagaimana pula jika dia mampu membunuh saya? Tahu tak bunuh saya?” kapsyennya yang lucu bersama gambar itu.

Twitter

Yang mendapat perhatian pengguna Twitter dengan komen mereka:

“Lari bos, keluar segera dari perkampungan itu..”

“Berhati-hati untuk tidak menunjukkan leher anda semasa sedang tidur..”

“Kucing ganas gila..” 

“Penindasan cekik darah yang standard.”

“Lakukan dengan baik, ini anak harimau, dan hari ini masih jika kamu tidak membunuhnya, esok kamu akan dibunuh..” 

Dengan sesetengah warganet yang lain berkata, tikus itu mungkin telah mati diracun, tetapi dia telah diheret masuk ke dalam rumah pemilik oleh anak kucing yang nakal itu. Jadi, rileks la..

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI