27.2 C
Kuala Lumpur
Sunday, June 16, 2024
UtamaGaya HidupPenghantar makanan kelihatan di puncak Gunung Kinabalu dengan uniform Foodpanda menarik perhatian

Penghantar makanan kelihatan di puncak Gunung Kinabalu dengan uniform Foodpanda menarik perhatian

Di sebalik semua perkara yang perlu dilalui oleh pekerja penghantaran makanan ketika berurusan dengan pelanggan, perlu diingat mereka juga adalah insan yang layak untuk menikmati kegembiraan dengan sewajarnya.

Maka tidak hairanlah jika mereka itu yang bersikap sempoi sehingga boleh sampai ke kemuncak Gunung Kinabalu.

TikTok

Satu rakaman video TikTok baru-baru ini memaparkan kelibat abang Foodpanda berlari-lari di puncak Gunung Kinabalu dan semua pendaki yang melihatnya agak terkejut sambil tersenyum.

Dalam video itu, seorang pemuda penghantar makanan lengkap berpakaian uniform Foodpanda dan turut membawa bersama kotak makanan ikonik syarikat penghantaran makanan terkenal itu semasa dia berlari menuruni cerun curam Gunung Kinabalu.

TikTok

Video yang pada mulanya dikongsi oleh pengguna lain menjadi tular dan berjaya menarik perhatian empunya badan sendiri yang telah berkongsi pengalamannya mendaki Gunung Kinabalu dengan berpakaian Foodpanda.

TikTok

Pemuda ini yang dikenali @nasirsabara94 itu turut berkongsi gambar-gambar yang diambilnya semasa berada di puncak Gunung Kinabalu dengan memakai uniform Foodpanda.

TikTok

Walaupun netizen membuat jenaka tentang bagaimana seseorang mungkin memesan makanan hingga ke puncak dan dia yang menghantar, Nasir sendiri telah menjelaskan yang dia tidak bertugas pada masa itu dan hanya memakai seragam Foodpanda ketika mendaki Gunung Kinabalu sekadar suka-suka untuk bergambar kenangan.

“Sebelum naik Kinabalu saya sudah training jogging hari-hari. Pada masa ini saya tidak bertugas, saja-saja naik Kinabalu,” terangnya sempoi.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI