29.6 C
Kuala Lumpur
Friday, June 14, 2024
UtamaGaya HidupHadiah idaman penghargaan ibu spontan buat abang long ini jadi sebak

Hadiah idaman penghargaan ibu spontan buat abang long ini jadi sebak

Anak sulung selalunya terpaksa berdepan dengan pelbagai masalah ketika memikul tanggungjawab dalam keluarga terutama apabila ditugaskan oleh ibu bapa untuk menjaga adik-adik.

Tanggungjawab ini boleh menjadi sangat sukar dan berat buat kanak-kanak yang kadangkala boleh membuatkannya berada dalam tekanan.

Oleh itu, penting buat ibu bapa untuk mengenali tekanan ini dengan memberi ganjaran kepada anak-anak mereka dengan sewajarnya.

TikTok

Baru-baru ini, seorang ibu berkongsi di TikTok di mana dia memberi kejutan kepada anak sulungnya dengan hadiah stereng permainan video yang menjadi impiannya buat sekian lama.

Dalam video itu, ibunya telah menyembunyikan hadiah itu di tempat duduk belakang keretanya dan sebaik anak sulungnya duduk di tempat duduk penumpang bahagian hadapan, dia mula bertanya kepadanya.

TikTok

“Awak sayang mak ke Along? Awak tahu tak mak sayang awak?” tanya ibunya.

Anak ini melihat ibunya dengan muka kehairanan dan memutuskan untuk melayan ibunya malah secara bergurau memanggilnya sudah mula berdrama pula.

Si ibu kemudian terus meminta anaknya menoleh melihat hadiah ke tempat duduk belakang di mana dia serta-merta menangis dan mula memeluk ibunya.

TikTok

“Terima kasih Along kerana sentiasa bantu mak. Terima kasih kerana selalu tolong mak jaga adik-adik dan selalu mengalah. Sayang awak dunia akhirat,” tulis ibunya.

Hadiah itu adalah sebagai tanda penghargaan kepada anak lelakinya yang sentiasa membantunya dan kerana menjadi anak yang baik juga paling bertimbang rasa.

TikTok

Video yang menjadi tular itu kini mendapat lebih 881,200 tontonan. Kebanyakan netizen memuji hubungan ibu dan anak ini kerana interaksi mereka yang amat menyentuh hati.

“Kenapa mak cik berjurai air mata bila tengok video ini.”

“Video ini buatkan mak cik teringat anak sulung yang telah banyak berkorban untuk adik-adiknya,” komen salah seorang netizen itu.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI