31.5 C
Kuala Lumpur
Thursday, June 13, 2024
UtamaGaya Hidup“Bising sangat!” Buaya panas hati heret mesin potong rumput dengan giginya sehingga...

“Bising sangat!” Buaya panas hati heret mesin potong rumput dengan giginya sehingga patah dan biarkan ia berada di dalam kolam

Perkara membahayakan apabila anda membuat seekor buaya berasa tidak bahagia. Satu insiden berlaku di Taman Reptilia Australia apabila seekor buaya tiba-tiba naik angin dan tidak berpuas hati dengan bunyi mesin pemotong rumput yang mengganggu ketenteraman hidupnya.

Pada suatu hari, buaya bernama Elvis memutuskan untuk mengheret mesin pemotong rumput daripada pekerja yang sedang memotong rumput ke dalam kolam dan membiarkannya terbaring dengan tenang di dalam air.

YouTube

Elvis yang menjadi tumpuan para pengunjung di Taman Reptilia Australia kelihatan amat tidak berpuas hati dengan kerja pemotongan rumput yang sedang dijalankan, dan bunyi mesin pemotong rumput membuatnya menjadi sangat marah. 

Pada hari kejadian, Elvis bingkas bangun dan memutuskan untuk membalas dendam. Pengurus taman Tim Faulkner terlibat dalam adegan tarik-menarik mesin pemotong rumput itu. Pada mulanya Tim tidak menyedari bahawa lawannya adalah haiwan pemangsa yang bukan calang-calang kuatnya. 

YouTube

Tetapi kemudian dia mendengar pengunjung taman menjerit, “Biarlah! Lepaskan!”

Akhirnya mesin pemotong rumput itu dilepaskan. Tim terpaksa melihat mesin pemotong rumput yang mahal diseret ke dalam air dan tenggelam di situ tanpa mengeluarkan bunyi lagi.

YouTube

Elvis dilihat seolah-olah amat berpuas hati menjadi pemenang pertarungan itu, tetapi buaya itu juga patah dua gigi besar kerananya, dan saiz giginya yang sama dengan lengan manusia agak mengagumkan Tim.

YouTube

Walaupun mesin pemotong rumput telah terendam sepenuhnya di dalam air, Tim secara senyap-senyap masuk ke dalam air dan mengeluarkan mesin pemotong rumput itu, sementara penjaga Elvis memberinya umpan makan daging kanggaru untuk menarik perhatiannya.

YouTube

Elvis, yang berusia lebih 50 tahun, pada mulanya ditangkap kerana menyerang bot nelayan di pelabuhan, dan dipercayai salah satu buaya terbesar di New South Wales. Menurut penjaganya, sifat Elvis yang mudah marah berapi-api dan tiada tolak ansur amat mengagumkan.

Tonton video di bawah:

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI