28.6 C
Kuala Lumpur
Tuesday, June 18, 2024
UtamaBerita UtamaPemain besbol sama wajah, nama dan kerjaya ini sah bukan kembar dan...

Pemain besbol sama wajah, nama dan kerjaya ini sah bukan kembar dan tiada pertalian darah

Pemain besbol sama wajah, nama dan kerjaya ini sah bukan kembar dan tiada pertalian darah. Segala teka-teki terjawab selepas mereka mengambil keputusan untuk melakukan ujian DNA. Selama ini mereka terkeliru dan tertanya-tanya adakah mereka sebenarnya mempunyai hubungan darah?

TWITTER

Pemain besbol yang kedua-duanya bernama Brady Feigl itu berusia 32 dan 27 tahun. Feigl,32 bermain untuk pasukan Long Island Ducks, manakala Feigl,27 bermain untuk pasukan Las Vegas Aviators. Selain mempunyai kerjaya yang sama, kedua-dua Feigl itu juga mempunyai ciri fizikal yang sama. Dengan ketinggian enam kaki empat inci dan rambut ikal kemerahan, mereka memang saling tidak tumpah seperti kembar seiras apatah lagi kedua-duanya berkaca mata.

Pada tahun 2015, mereka menjalani pembedahan siku yang sama dan kebetulan sekali mereka dibedah oleh doktor yang sama iaitu Dr.James Andrews. Itulah detik pertama mereka terkeliru antara satu sama lain.

“Selepas enam atau tujuh bulan menjalani pembedahan, pihak hospital menghubungi jurulatih saya dan bertanya ‘Bilakah Brady akan melaporkan diri untuk menjalani pembedahan? Adakah dia akan datang esok?’

“Jurulatih saya begitu terkejut dan memberitahu ‘Dia sudah pun menjalani pembedahan enam bulan lalu. Apa yang awak cakapkan ini?’. Ketika itulah saya tahu yang saya ada kembar,” ujar Feigl muda.

Kemudian pada tahun 2017 wakil pasukan besbol Univerisiti Missouri tersalah sebut Feigl di Twittter. Pada waktu itu mereka mahu menyampaikan ucapan hari lahir kepada Feigl.

TWITTER

Feigl muda lahir pada 27 November, manakala Feigl yang lebih tua lahir pada 27 Disember.

Namun takdir yang tertulis tidak dapat diubah. Walaupun mempunyai persamaan yang luar biasa namun ujian DNA menunjukkan mereka tidak langsung mempunyai ikatan secara biologi dalam apa jua cara sekalipun.

Sungguhpun begitu, menurut Feigl yang lebih tua kepada The Sun, “kami tetap bersaudara”.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI