31.5 C
Kuala Lumpur
Wednesday, June 7, 2023
UtamaNasionalBanglo 'seram' di Bukit Gasing, Petaling Jaya akhirnya terjual pada harga RM4.4...

Banglo ‘seram’ di Bukit Gasing, Petaling Jaya akhirnya terjual pada harga RM4.4 juta

Setelah bertahun-tahun banglo mewah terletak di Bukit Gasing, Petaling Jaya terbiar sepi tanpa ada pembeli, akhirnya rumah tersebut terjual pada harga RM4.4 juta.

Berita itu yang dikongsikan pakar hartanah lelong, Muhammad Ishaq telah mendapat perhatian warganet yang memperkatakan tentang banglo ‘seram’ tersebut.

Facebook

Ramai berpendapat pemilik baharunya itu mendapat rumah tersebut pada harga ‘durian runtuh’ kerana dipercayai nilai pasaran semasa boleh mencecah puluhan juta ringgit, memandangkan rumah tersebut berada di atas salah satu hartanah mewah di Malaysia.

Banglo terbiar ini sering dikaitkan dengan kewujudan entiti makhluk halus, lebih-lebih lagi orang ramai sering memperkatakan pemilik asal rumah tersebut dikaitkan dengan kes pembunuhan dan ritual mistik.

Facebook

Dalam hantaran Facebook pada Oktober 2021 lalu, Muhammad Ishaq menceritakan secara ringkas mengenai banglo tersebut. Rumah terbabit dipercayai milik Raymond Goh atau panggilannya adalah Shihan Goh yang kini sudah berusia 61 tahun dan beliau menggadaikan rumah tersebut kepada bank pada 15 Mac 2013.

Shihan Goh dipercayai seorang penganut Kristian yang kuat berdasarkan penemuan beberapa tanda-tanda salib di beberapa bahagian dalam banglo tersebut.

Facebook

Dalam masa yang sama, Shihan Goh juga merupakan seorang mahaguru dalam seni mempertahankan diri jiu-jitsu.

Beliau juga pernah menerbitkan buku agama Kristian yang bertajuk “The Aquarian Bible Awakening Thru Cosmic Link Omnipotentology” pada tahun 2002.

Facebook

Berita banglo ini sudah terjual sudah pasti menimbulkan pertanyaan siapakah gerangan individu yang akhirnya berani membeli banglo usang yang sering dikaitkan dengan kisah-kisah mistik bualan ramai itu.

Pada masa sama netizen mahu melihat sama ada pemilik baharu mahu membangunkan semula banglo tersebut dan kembali menghuninya semula setelah sekian lama dibiarkan usang dan terbiar.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI