27.1 C
Kuala Lumpur
Saturday, December 9, 2023
UtamaInspirasiBerbual mesra ketawa bersama, suasana menyentuh hati ketika kembar 102 tahun melawat...

Berbual mesra ketawa bersama, suasana menyentuh hati ketika kembar 102 tahun melawat ibu uzur usia 118 tahun

Tidak kira berapa usia kita, anak-anak itu akan sentiasa menjadi anak kecil di hadapan mata ibu bapa. Betapa bertuahnya anak-anak yang telah lanjut usia masih dapat melihat ibu bapa mereka yang telah lanjut usia dan masih hidup. 

Di China, sepasang kembar panjang umur berusia 102 tahun menempuh perjalanan beribu-ribu batu untuk melawat ibu mereka yang berusia 118 tahun, menjadi topik hangat yang diperkatakan di media sosial.

Kembar berusia 102 tahun itu tinggal di Fushun, Liaoning. Untuk melawat ibu mereka di Yunnan, warga emas ini sanggup mengembara yang beribu-ribu batu jauhnya.

Tangkap Skrin/Zmarter Life

Satu rakaman video yang tular dapat dilihat ibu berusia 118 tahun itu mempunyai pergerakan yang terhad kerana telah terlalu uzur dengan dia hanya mampu berbaring di atas katil.

Paling menggembirakan hati ibu ini apabila melihat anak kembarnya datang melawat, mengimbas kenangan lebih 100 tahun yang telah dilalui dalam membesarkan kembar itu, pasti dalam hati penuh emosi.

Di hadapan ibu, kedua-dua anak berusia 102 tahun itu masih remaja dan gagah untuk menghiburkan hatinya, dan terbayang-bayang juga kenangan zaman kanak-kanak mereka.

Tangkap Skrin/Zmarter Life

Kembar itu duduk di sebelah ibu mereka dan memegang erat tangannya, seolah-olah mereka masih menjadi anak yang bergantung kepada ibu pada ketika itu, berbual dan bergelak ketawa, jalinan hubungan yang amat rapat dengan ibu mereka. 

Alangkah bertuah ibu dan anak kembar berusia emas lebih 100 tahun dapat disatukan semula.

Rata-rata netizen turut terharu dengan momen pertemuan sangat berharga dan menyentuh hati ibu bersama kembarnya ini sambil meninggalkan komen mereka: 

Tangkap Skrin/Zmarter Life

“Gambar yang sangat menghangatkan hati, walaupun pada usia 100 tahun, seseorang masih lagi boleh memanggil ibunya!”

“Pada usia 118 tahun, terdapat dua anak lelaki berusia 102 tahun yang duduk di hadapan katil memegang tangannya.”

“Orang tua lima generasi, gen panjang umur juga akan diwarisi!”

“100 tahun ibu dan anak bersama-sama, jarang seseorang boleh melakukannya. Ini adalah rahmat yang besar.”

“Gen umur panjang ini terlalu dicemburui!”

Melihat ketiga-tiga ibu dan anak lelaki panjang umur ini berkumpul dan masih dapat bertanya khabar masing-masing membuatkan ramai netizen berasa terharu dan sebak. Mereka sangat bertuah kerana masih mempunyai satu sama lain selepas dikurniakan usia melebihi seratus tahun.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI