27.4 C
Kuala Lumpur
Monday, May 27, 2024
UtamaInspirasiMee segera dan kentang goreng lengkap gembira, isteri sakit urus sendiri sambutan...

Mee segera dan kentang goreng lengkap gembira, isteri sakit urus sendiri sambutan hari jadi buat suaminya yang tiba-tiba mengalir air mata

Hubungan pasangan suami isteri itu tidak perlu menghabiskan banyak wang ringgit untuk rasa bahagia, hanya perlu keikhlasan hati untuk menggerakkan separuh lagi. 

Bagi tujuan meraikan hari jadi suaminya, seorang isteri yang sakit menyediakan jamuan makan malam bercahaya lilin dengan hanya hidangan ringkas mee segera dan kentang goreng, tetapi suaminya berasa amat tersentuh hati dan sungguh terharu.

Isteri ini mendedahkan menerusi TikTok yang dia baru sahaja keluar dari hospital, dan hanya sempat memasak ‘candle light dinner’ yang murah untuk sambutan hari jadi suaminya dengan makanan sejuk beku dan mee segera di rumah mereka.

TikTok

Pengguna TikTok @dak_gemok memuat naik video sambutan hari jadi itu dengan kek hari jadi yang dinyalakan olehnya untuk suami tercinta, yang bukan sahaja mengharukan suaminya, malahan majoriti warganet turut tersentuh dengan keikhlasan hati pasangan ini.

Video tersebut menunjukkan sebaik sahaja si suami pulang dari kerja, si isteri mengucapkan selamat hari lahir kepada suaminya dan mengajak suaminya berkongsi jamuan makan malam itu sambil terlebih dahulu meniup lilin kek hari jadinya.

TikTok

Si suami berasa sangat terharu dengan kejutan kecil itu sehingga membuatkan dia spontan menangis ketika berada di hadapan pintu rumah, sambil menarik hujung bajunya untuk mengesat air mata.

Difahamkan, isterinya telah berada di hospital untuk rawatan akibat masalah kesihatan sejak sebulan lalu, menyebabkan dia tidak dapat mengatur hari jadi itu dengan lebih sempurna memandangkan ia agak terlalu rumit buatnya, dan hanya sambutan hari jadi sederhana ini yang mampu diuruskannya di rumah.

TikTok

Kapsyen video itu, “Kami mencari kebahagiaan dengan cara kami sendiri…. Kami sentiasa bersyukur dengan apa yang kami ada.”

Video yang tular itu telah mendapat perhatian warganet yang terharu dengan usaha isteri ini yang bersusah payah menguruskan sambutan hari jadi suaminya walaupun dia sedang sakit.

TikTok

Sambutan hari jadi yang ringkas tetapi sungguh romantis, dan rata-rata warganet menghantar ucapan ikhlas selamat hari jadi kepada pasangan ini, sambil mendoakan kesihatan isteri bertambah baik dan hubungan mereka berkekalan. 

“Perkara paling utama dalam perhubungan adalah keikhlasan hati. Apabila saya melihat pasangan ini, saya tidak dapat menahan air mata untuk mereka dan mendoakan kebahagiaan mereka,” komen seorang pengguna TikTok.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI