31.9 C
Kuala Lumpur
Sunday, May 19, 2024
UtamaGaya Hidup“Ini baby Abang!” Budak lelaki ini sanggup barter adik lelakinya ketika berebut...

“Ini baby Abang!” Budak lelaki ini sanggup barter adik lelakinya ketika berebut hendak ‘adik perempuan’ buat ramai ketawa

Bila dalam keluarga lahir adik perempuan comel dengan adik-beradik lain ialah abang, ia boleh membuat seseorang yang lain dalam keluarga lain menjadi cemburu apatah lagi dia itu tiada adik perempuan.

Seperti perebutan mendapatkan ‘hak penjagaan’ oleh dua orang kanak-kanak lelaki ke atas seorang ‘adik perempuan’ dalam video yang tular ini.

Facebook

Rakaman video mencuit hati perkongsian pengguna TikTok, Syara Othman @mommysyara memaparkan dua abang berlainan keluarga amat teruja memiliki adik perempuan sehingga sanggup berebut untuk mendapatkannya.

Menurut Syara, anak lelaki sulungnya tiba-tiba berebut dengan seorang kanak-kanak lelaki lain yang berbaju Melayu hijau untuk mendapatkan bayi perempuan yang sedang tidur lena.

Facebook

Budak lelaki yang berbaju hijau itu adalah abang kepada bayi perempuan berkenaan, dan budak lelaki berbaju merah adalah anak lelaki Syara yang hanya memiliki adik lelaki, dan dia duduk di sebelah kanan hujung itu sambil memerhatikan keletah abangnya berebut ‘baby girl’.

Facebook

Ragam kedua-dua mereka yang berebut si kecil comel sedang lena dalam ‘baby bouncer’ membuat ramai yang rasa geli hati.

Facebook

“Ini baby Abang!” teriak anak lelaki sulung Syara.

“Ini baby Umar!” jerit abang bayi perempuan itu.

Facebook

Apa yang lebih melucukan, apabila si abang berbaju merah sanggup membuat perjanjian sistem barter memberikan adik lelakinya kepada si abang yang bernama Umar itu, sebagai ganti dia mendapat adik perempuan.

Kedua-duanya terus berebut dan bertarik-tarik mendapatkan ‘baby girl’ sampai si ayah berbaju hijau yang berada di sebelah terpaksa menjadi orang tengah meleraikan mereka.

Facebook

Dan sementara itu, ‘baby girl’ elok je tidur tidak terganggu sungguhpun kecoh dan heboh betullah abang-abang ini berebut untuk memilikinya.

Tonton video di sini.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI