27.5 C
Kuala Lumpur
Tuesday, March 28, 2023

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaGaya HidupPelanggan tularkan 'Scamwich', 7-Eleven mohon maaf

Pelanggan tularkan ‘Scamwich’, 7-Eleven mohon maaf

Seorang pengguna TikTok terkejut apabila mendapati sandwic 7-Eleven yang dibelinya hanya mempunyai dua keping kecil ham ayam, walaupun ia dipanggil ‘sandwic ayam berganda’.

Dalam video berdurasi sembilan saat itu, pencipta kandungan Eycah menunjukkan sandwic kepada kamera, dan hirisan ayam dapat dilihat dengan jelas dari hadapan pembungkusan lutsinar.

TikTok

Bagaimanapun, apabila dia membuka sandwic untuk mendedahkan isinya, didapati hirisan ayam hanya beberapa sentimeter panjang dan diletakkan secara strategik hanya di bahagian hadapan bungkusan.

Hirisan ayam juga dilipat dua bagi menampakkan sandwic ‘lebih penuh’.

TikTok

Roti hanya disapu sedikit dengan sos mayonis, dan hanya ada dua keping salad.

Video itu telah mendapat lebih 2 juta tontonan dengan beribu-ribu netizen terkejut dengan sandwic ayam yang hampir disumbat, dengan beberapa netizen menggelarnya sebagai “scamwich”.

TikTok

“Oh tidak, kawan. Anda perlukan isi semula untuk scamwich itu,” baca komen teratas.

“Sekarang, (ini) sebabnya…mengapa [pembungkusan] tidak (sepenuhnya) telus,” tulis seorang pengguna TikTok.

“7-Eleven Malaysia, kenapa? Kami perlukan penjelasan mengenai perkara ini!” teriak seseorang,

Manakala seorang lagi menambah, “7-Eleven Malaysia, apa ini?”

Eycah memberitahu dia membayar kira-kira RM7 untuk sandwic itu yang dibeli di cawangan 7-Eleven di Terminal Bersepadu Selatan, Kuala Lumpur, pada 24 September.

“Saya tidak sangka sandwic ayam berganda dari 7-Eleven akan menjadi macam itu. Kerana apabila saya membelinya di cawangan lain, ia tidak seperti ini. Dan saya mempercayai 7-Eleven,” keluhnya.

“Saya penat naik bas. Baru balik dari Pulau Perhentian dah lapar. Banyak lagi kedai jual sandwic, tapi saya nampak 7-Eleven. Dan kami tahu ulasan untuk 7-Eleven bagus. Jadi saya hanya mengambil sandwic itu tanpa memeriksa,” katanya.

TikTok

Dalam satu kenyataan, 7-Eleven telah menyatakan permohonan maaf dan akan bertanggungjawab dengan insiden yang berlaku, menurut SAYS.

“Kami memohon maaf atas isu ini dan akan bertanggungjawab sepenuhnya. Terdapat kesilapan oleh rakan pembekal kami dan telah menyelesaikannya dengan segera. Kami meletakkan kepuasan pelanggan sebagai keutamaan kami,” kata mereka dalam kenyataan itu.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI