30 C
Kuala Lumpur
Sunday, December 3, 2023
UtamaBerita UtamaPDRM berjaya menyelamatkan ejen kosmetik yang diculik dan telah dibawa pulang ke...

PDRM berjaya menyelamatkan ejen kosmetik yang diculik dan telah dibawa pulang ke Malaysia

Ejen kosmetik yang diculik dari rumahnya oleh sekumpulan lelaki di Kelantan pada 13 September lalu telah berjaya diselamatkan Polis Diraja Malaysia (PDRM).

Ketua Polis Negara Tan Sri Acryl Sani Abdullah Sani berkongsi wanita berkenaan telah diselamatkan di Thailand dan kini selamat dibawa pulang ke Malaysia pada 29 September, lapor Harian Metro.

Gambar Harian Metro

“Melalui siasatan dan kerjasama erat antara PDRM dan polis Thailand serta perkongsian maklumat dan risikan, mereka berjaya mengesan lokasi mangsa di Thailand,” katanya.

“Mangsa akhirnya berjaya diselamatkan dengan bantuan pihak berkuasa Thailand dan telah dibawa pulang ke Malaysia,” katanya.

Selain itu, 7 lelaki tempatan ditahan di Kelantan, Selangor dan Kuala Lumpur, dan kenderaan yang digunakan suspek telah dirampas bagi membantu siasatan kes penculikan itu.

Facebook

Kes berkenaan kini disiasat mengikut Seksyen 3(1) Akta Culik 1961.

Selain itu, Acryl turut menzahirkan penghargaannya kepada polis Thailand dan Kedutaan Besar Malaysia di Thailand atas bantuan dan kerjasama mereka dalam usaha menyelamatkan mangsa culik berkenaan.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI