29.7 C
Kuala Lumpur
Saturday, July 13, 2024
UtamaInspirasiPDRM puji orang awam kerana membantu anggota polis trafik yang terlibat dengan...

PDRM puji orang awam kerana membantu anggota polis trafik yang terlibat dengan kemalangan jalan raya

Baru-baru ini seorang anggota polis trafik ditimpa musibah apabila terlibat dengan kemalangan jalan raya. Anggota polis trafik berkenaan ialah Kpl Ahmad bin Mat Said yang bertugas di BSPT Johor Bahru Selatan.

Kemalangan berlaku berdekatan Tambak Johor dan beliau dikatakan sedang menjalankan tugas pada waktu itu. Orang awam yang berada berdekatan dengan Kpl Ahmad telah membantunya.

JABATAN SIASATAN DAN PENGUATKUASAAN TRAFIK PDRM

Menerusi satu hantaran di Facebook, PDRM menzahirkan rasa terharu kerana rakyat Malaysia begitu prihatin dengan kejadian yang berlaku.

PDRM turut mengucapkan ribuan terima kasih kepada orang awam termasuklah wanita seperti yang terakam dalam gambar tersebut kerana membantu anggota polis trafik yang terlibat dengan kemalangan jalan raya itu.

Kpl Ahmad dilaporkan berada dalam keadaan baik dan hanya mengalami luka di bahagian lutut kaki.

Tinjauan di ruangan komen memperlihatkan netizen turut menzahirkan rasa terima kasih kepada orang awam yang telah membantu anggota polis trafik tersebut. Kata mereka, rakyat Malaysia adalah masyarakat yang prihatin, tidak kira siapa yang ditimpa kesusahan, pasti akan ada yang datang membantu. Lagi pula, polis dan masyarakat sentiasa memerlukan antara satu sama lain.

Marilah kita bersama-sama menghulurkan bantuan kepada sesiapa yang memerlukan pertolongan tanpa mengira kedudukan atau pangkat orang tersebut.

Kepada Kpl Ahmad, semoga cepat sembuh dan dapat menjalankan tugas seperti sediakala.

PULAU PANDAN JAUH KE TENGAH,
gUNUNG DAIK BERCABANG TIGA,
HANCUR BADAN DIKANDUNG TANAH,
BUDI YANG BAIK DIKENANG JUGA

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI