32 C
Kuala Lumpur
Tuesday, January 31, 2023

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaGaya HidupNiat si Golden Retriever baik ringankan beban tuan, pulang tanpa mulut kosong...

Niat si Golden Retriever baik ringankan beban tuan, pulang tanpa mulut kosong dengan curi semua barang milik orang kampung

Seekor anjing baka Golden Retriever boleh dipanggil pencuri moden paling licik abad ini. Dia pernah menarik pulang dua ekor kambing orang kampung, mencuri segala macam barang untuk dibawa pulang, tidak kira barangan rumah, makanan sehingga haiwan hidup yang berpemilik. Malah pernah juga membawa pulang amoi cantik.

Sehingga menyebabkan tuannya diperli orang kampung supaya berpindahlah tolong!

Sebagai seekor pencuri yang sudah terbiasa, anjing ini tidak pernah pulang dengan mulut kosong pada setiap kali dia keluar bersiar-siar.

YouTube

Anjing ini akan membawa balik apa sahaja yang dia rasa kurang di rumah atau apa-apa sahaja yang dia fikirkan dia suka dalam hatinya. Benda-benda yang pernah dicuri termasuk terung, pisang, buah naga, dapur, penyodok, mop, kertas tandas, pakaian, alat kawalan jauh, singki, mangkuk, bangku, mainan kanak-kanak sedang bermain dan lain-lain banyak sangat tidak ingat. 

Oleh kerana usaha gigihnya membantu semampu boleh dengan “memberi sumbangan dan pengorbanan besar demi keluarga”, pemiliknya secara berseloroh memanggilnya “abang long”.

YouTube

Selain barang-barang tersebut, anjing ini tidak ketinggalan membawa pulang haiwan yang masih hidup. ‘Rezeki’ untuk keluarga yang dibawanya balik termasuklah ayam, itik, dua ekor kambing, arnab comel, anak anjing dan lain-lain. 

YouTube

Pernah dia berlari dan duduk merenung menunggu itik bertelur, kemudian mengambil telur itu untuk dibawa pulang satu demi satu dengan mengulum telur itu di dalam mulutnya. Apabila telur itik telah diserahkan kepada pemiliknya, ibu itik menjadi berang dan mengejar anjing itu sehingga ke pintu rumah.

YouTube

Golden Retriever ini juga tahu bagaimana untuk menambah rakan bagi meluaskan pengaruh. Satu masa dia membawa pulang anak anjing husky entah dari mana. Kemudian dari situ, dia menjadi abang long sebenar.

YouTube

Penduduk kampung menjadi sangat terganggu dengan tingkah laku si Golden Retriever yang suka mencuri ini, lalu mereka mengadu kepada ketua kampung, untuk meminta keluarganya berpindah. 

Tetapi walaupun telah berpindah dari kampung asal, anda rasa tabiatnya yang suka mencuri itu akan berubah kah? Dia akan mencuri juga di mana sahaja dia berada.

YouTube

Kemudian tuannya akan pulang semula ke kampung asal. Jadi anjing ini teruskan sahaja dengan kelakuan buruknya yang tidak boleh berubah, menjalani kehidupan sebagai pencuri dalam kampung sendiri.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI