30.1 C
Kuala Lumpur
Saturday, February 24, 2024
UtamaGaya HidupOppa Park Seo-Jun dari Korea Selatan diumum jadi duta MILO Malaysia, belum...

Oppa Park Seo-Jun dari Korea Selatan diumum jadi duta MILO Malaysia, belum apa-apa stok terhad minuman itu ‘habis dijual’?

Beberapa hari lalu, syarikat minuman kegemaran rakyat Malaysia MILO iaitu Nestle telah mengejutkan para pengguna media sosial dengan memperkenalkan duta MILO terbaru mereka.

Duta itu tidak lain dan tidak bukan ialah aktor K-Drama popular Park Seo-Jun dari Korea Selatan yang namanya melonjak naik menerusi drama Itaewon Class dan filem Parasite.

Video iklan Sahabat MILO di platform media sosial dengan Park Seo-Jun menyebut slogan “Jom Minum MILO” membuatkan ramai peminatnya di Malaysia jadi tak keruan!

Facebook

Sejak video iklan MILO terbaru dimuat naik, ia telah tular ditonton lebih 360,000 kali dan mendapat 47,000 tanda suka dalam masa 2 hari sahaja.

Tengok Oppa Seo-Jun minum MILO dengan ekspresi comel dan kacak, walau berapa kali menontonnya, anda tidak akan jemu daripada menontonnya, itu reaksi peminatnya yang jatuh cintalah yang kata, yang bukan peminat dan tak nampak pun dia kacak tak kata..

Facebook

Ketika itu, ada netizen yang mula bimbang Nestle akan menaikkan harga MILO..

Akibatnya, kerana ramai juga seolah-olah terlalu banyak berfikir mengenangkan Park Seo-Jun, anda yang lambat tidak boleh membelinya langsung ekoran semuanya telah “Sold Out” di laman beli-belah!

Gambar Shopee

Sin Chew Daily melaporkan iklan itu hanya diletakkan di rak selama 1 hari sahaja, dan sesetengah peminat bimbang MILO mungkin dinaikkan harga. Tanpa menyangka, platform membeli-belah dalam talian Shopee yang disemak dan didapati pakej MILO dengan wajah Park Seo-Jun telah habis dijual!

Gambar Shopee

Antara komen para netizen yang gempar:

“OMG…Lihatlah pesona Oppa yang tidak boleh diletak di mana-mana…”

“Saya sudah dapat membayangkan peminat mereka yang mak cik-mak cik minum MILO sambil tersenyum memandang muka Oppa atas bungkusan..”

“Wow! sudah kehabisan stok?”

Gambar Shopee

Tetapi mujurlah, berita terbaru mengumumkan yang produk itu masih belum dikeluarkan, dan pembungkusan baru dikatakan masih belum berada di rak pembelian. Ia hanya berada platform itu sebagai ujian!

Gambar Shopee

Itulah sebabnya sesetengah netizen melihat ia telah habis dijual, dan sesetengah netizen melihat ia tiada di rak!

Dalam pada itu, 2 beg kitar semula MILO dengan wajah Park Seo-Jun dalam pose berbeza sebagai item dagangan juga dipaparkan.

Gambar Shopee

Walau bagaimanapun, tidak diketahui sama ada ia disertakan dengan pakej, atau jika ia adalah pembelian tambahan yang berasingan, dan dipercayai ia juga akan mencetuskan gelombang keinginan peminat untuk mengumpul kerana jelas ia edisi terhad!

Apa-apa pun selamat bernasib baik dan bertuah buat para peminat Park Seo-Jun untuk merebut peluang mendapatkan pakej MILO dengan paparan wajah kacaknya ini! Siapa cepat dia dapat!

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI