27.3 C
Kuala Lumpur
Tuesday, July 23, 2024
UtamaGaya Hidup“Ingatkan tergelincir,” Gadis ini perasan seekor rakun kembali berenang tenang dalam kolam...

“Ingatkan tergelincir,” Gadis ini perasan seekor rakun kembali berenang tenang dalam kolam belakang rumah, sedang kepanasan rupanya

Pada satu pagi, Maddie Altman dari Toronto, Kanada melangkah keluar ke halaman belakang rumahnya dan melihat sesuatu penampakan yang agak luar biasa.

Semasa dia memerhatikan ke satu sudut, ke arah kolamnya, kelihatan beberapa tompokan lopak pada simen. Kemudian dia melihat cetakan kaki haiwan yang basah.

Rupa-rupanya jejak yang diperhatikan ialah daripada si rakun ini..

TikTok

“Bulunya basah, jadi saya fikir dia terjatuh ke dalam kolam,” kata Maddie yang memuat naik video rakun comel itu di TikTok.

Mulanya dia percaya rakun montel itu telah tergelincir ke dalam air secara tidak sengaja dan, mungkin selepas beberapa kali bergelut, dia bernasib baik kerana berjaya mencapai ke atas dengan kudrat sendiri, tetapi mungkin juga Maddie telah terlebih salah.

TikTok

Ia bukan satu kemalangan atau insiden, tetapi memang satu acara renang gaya bebas yang disengajakan..

Apabila Maddie memeriksanya tidak lama kemudian, rakun itu telah kembali ke dalam kolam untuk berenang lagi.

“Saya benar-benar terkejut. Saya tidak pernah melihat rakun berenang, apatah lagi melihatnya berada di dalam kolam kami!” kata Maddie yang hairan.

TikTok

Rakun itu kelihatan agak tenang berenang di dalam kolam rumah Maddie, dia tidak mempunyai masalah sama sekali untuk memanjat keluar masuk dengan sesuka hatinya.

“Dia sebenarnya bijak menggunakan tangga!” katanya kepada The Dodo.

Dan Maddie fikir rakun itu sangat comel dan caranya berenang jelas sangat selesa.

Kemungkinan juga ini bukan lawatan terakhir buat si rakun itu.

TikTok

Cuaca musim panas agak panas sejak kebelakangan ini, jadi tidak hairanlah seekor rakun berbulu gebu mungkin mencari sedikit kelegaan akibat kepanasan.

Sudah tentu, Maddie Altman boleh cuba menghalaunya tetapi mengapa mengganggu pemandangan yang begitu comel?

Lagipun, hari itu sangat panas, jadi semua orang patut faham. Kalau manusia pun rasa berbahang, si rakun ini pun berperasaan yang sama.

TikTok

“Saya benar-benar bersimpati melalui hari terlalu panas. Saya rasa sangat gembira dapat membiarkan dia berenang tanpa gangguan,” kata Maddie. 

Sambil menambah, “Saya akan mengalu-alukan rakun comel ini kembali pada bila-bila masa yang dia mahu untuk menyejukkan badannya..”

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI