31.1 C
Kuala Lumpur
Monday, July 15, 2024
UtamaGaya Hidup“Selamat sampai jangan bimbang!” Oyen wakil comel terima ‘parcel’ bagi pihak tuan...

“Selamat sampai jangan bimbang!” Oyen wakil comel terima ‘parcel’ bagi pihak tuan rumah cuit hati ramai

Di zaman semua orang lebih gemar membeli barangan secara dalam talian, pekerjaan penghantar bungkusan dan barangan mula menjadi semakin sibuk.

Ada kalanya mereka berhadapan kesukaran untuk memastikan barangan telah diterima dengan selamat apabila tuan rumah tertera alamat tiada di rumah. Maka mereka mungkin memberi alasan si penerima tidak dapat dihubungi atau tiada di rumah.

Namun begitu, jika penghantar barang tak kisah, si penerima itu tidak semestinya adalah orang untuk mengesahkan bukti penerimaan, cuma tangkap gambar atau video untuk membuktikan barangan si polan itu telah selamat sampai.

TikTok

Baru-baru ini, tular satu rakaman TikTok oleh @_asrulj yang memaparkan aksi si oyen yang menerima ‘parcel’ dengan penuh yakin dan pro.

Ekoran itu, si oyen comel ini telah mendapat perhatian dan pujian pengguna TikTok kerana kejayaannya menunjukkan kebijaksanaan sebagai wakil penerima barangan bagi pihak tuan rumah. 

TikTok

Rakaman video itu pada mulanya menunjukkan bahagian depan rumah pada alamat yang tertera pada bungkusan.

TikTok

Apa yang menarik perhatian kemudiannya ialah kemunculan seekor kucing oyen di sebalik tingkap yang memerhati, menjenguk juga merenung siapakah gerangan di luar rumahnya itu.

Oh! rupanya kamu abang penghantar barang.

TikTok

Maka mulalah si Oyen dengan yakin membantu menjadi wakil mengambil dan menerima bungkusan itu bagi pihak tuannya, terima kasih!

TikTok

Video comel dengan lebih 372,000 tontonan ini telah menarik perhatian pengguna TikTok yang rata-rata berasa terhibur melihat gelagat si kucing Oyen yang amat pandai menerima ‘parcel’.

TikTok
TikTok

Membuktikan sekarang manusia tidak perlu banyak risau untuk menerima barangan jika salam atau panggilan hello penghantar barang tidak disahut, kerana Oyen kan ada..

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI