25.7 C
Kuala Lumpur
Wednesday, December 6, 2023
UtamaGaya HidupKucing tiba-tiba ‘naik angin’, pekerja ini kena terkam dan cakar sampai terpaksa...

Kucing tiba-tiba ‘naik angin’, pekerja ini kena terkam dan cakar sampai terpaksa lari selamatkan diri curi perhatian warganet

Tingkah laku kucing memang tidak boleh dijangka walaupun selebihnya memanglah kucing itu haiwan peliharaan yang comel dan sentiasa menghiburkan.

Baru-baru ini tular di TikTok apabila sebuah video menunjukkan seekor kucing berwarna putih tiba-tiba mengamuk dan mula menerkam dan mencakar-cakar seorang pekerja di rumah kucing.

TikTok

Pada mulanya, dilihat dalam paparan video seorang pekerja wanita sedang membersihkan sangkar kucing.

TikTok

Namun, secara tiba-tiba kucing dalam sangkar itu hilang kawalan dan mula naik angin lalu menyerang pekerja wanita terbabit, sehingga menyebabkannya terpaksa keluar dari bilik kucing tersebut untuk menyelamatkan diri.

TikTok

“Kucing ni On Heat, bila letak luar sangkar untuk bersihkan sangkar dia terus mengamuk bila ada kucing jantan lain provoke dia,” kapsyen pengguna TikTok@abang_kucing dari Whiskers Pet House dalam video itu.

TikTok

Difahamkan pekerja wanita itu telah mengalami beberapa cakaran di lengan, paha, kaki dan tangan yang penuh dengan 3 kesan gigitan di lengan.

TikTok

Pekerja wanita itu kemudian dibawa ke klinik berdekatan untuk mendapatkan rawatan.

TikTok

Menjengah di ruangan komen, rata-rata warganet memberikan reaksi berasa takut dengan kucing dan ada juga pernah merasai pengalaman yang sama.

TikTok
TikTok

Kucing kalau mengamuk memanglah menakutkan, dengar bunyi gaduh tu pun dah takut meow!

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI