31.1 C
Kuala Lumpur
Friday, December 8, 2023
UtamaGaya HidupMenggigil ketika minum, pak cik tekan loceng rumah penghuni taman perumahan terdesak...

Menggigil ketika minum, pak cik tekan loceng rumah penghuni taman perumahan terdesak minta air sejuk sentuh hati ramai

Seorang pak cik yang berpakaian pekerja pembersihan dengan wajahnya yang sayu tiba-tiba menekan loceng rumah seorang penghuni taman perumahan untuk meminta air.

Mungkin kerana terlalu dahaga atau sedang dalam ‘hypoglycemia’, pak cik ini terdesak dan secara rawak meminta air daripada salah seorang penghuni taman perumahan.

“Dalam kesusahan kita, ada yang lebih susah, bagi apa yang termampu je, sumpah nak keluar air mata,” Itulah yang dikongsikan oleh seorang pengguna TikTok, Muhd Shahirdin@shahirdin_sh62motorsport dalam videonya.

TikTok

Ramai yang melihat video itu rasa kasihan melihat pak cik memegang jag berisi air sejuk dan mengisinya dalam mug sambil tangannya menggigil-gigil, ketika ia dihulurkan kepadanya.

Video TikTok berdurasi 40 saat itu telah tular dengan lebih 2.1 juta tontonan dan ramai yang memberi komen pak cik ini menggigil semasa tuang air itu sebab dia tengah ‘hypoglycemia’ atau kekurangan gula dalam badan.

TikTok

“Kasihan pak cik ini, mungkin disebabkan hypoglycemia sebab badan dia menggigil. Kalau macam ini kena bagi air manis untuk stabilkan gula dalam darah..”

“Sama ada pak cik ini terlalu lapar, haus atau dia hypoglycemia kurang gula. Dia kerja berat banyak guna tenaga, semoga dipermudahkan urusan cari rezeki.”

TikTok

“Tak dapat bayangkan kalau benda ini jadi kepada ayah kita sendiri, semoga dipermudahkan segala urusan pak cik itu.”

“Inilah pengorbanan seorang insan bernama ayah yang dia sorokkan daripada isteri dan anak-anak, semoga pak cik ini terus kuat..”

Pak cik berusia dalam lingkungan 50-an berkenaan dipercayai bekerja untuk sebuah syarikat pembersihan yang ditugaskan di kawasan perumahan sekitar Ampang, Selangor.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI