25.7 C
Kuala Lumpur
Wednesday, December 6, 2023
UtamaGlobalPerintah berkurung melampau PKC dorong lebih ramai rakyat China keluar parti

Perintah berkurung melampau PKC dorong lebih ramai rakyat China keluar parti

Sehingga 30 Mei, sekurang-kurangnya 396 juta warga di China telah keluar dari Parti Komunis China (PKC) dan pertubuhan berkaitannya, menurut Tuidang.org, Pusat Perkhidmatan Global Keluar PKC.

Testimoni terbaru daripada mereka yang keluar dari Parti menunjukkan kehidupan rakyat di bawah polisi ketat “COVID-sifar” Beijing, telah mengakibatkan kisah penderitaan yang semakin meningkat apabila gelombang terbaru virus itu memasuki perintah berkurung penuh atau separa, yang menyebabkan ramai rakyat menilai semula perspektif mereka tentang rejim komunis dan melepaskan hubungan mereka dengan PKC.

The Epoch Times pada tahun 2004 menerbitkan Nine Commentaries mengenai Parti Komunis China, sebuah siri editorial mengenai sejarah pembohongan dan kekejaman PKC. Ia kemudiannya membawa kepada gerakan “keluar dari PKC” atau “tuidang” di China.

Pengamal Falun Gong berkumpul memberi sokongan kepada 390 juta rakyat China yang keluar Parti Komunis China dan pertubuhan berkaitan dengannya di Brooklyn, New York pada 27 Februari 2022. (Gambar oleh Chung I Ho/The Epoch Times)

Berikut adalah kenyataan beberapa rakyat China yang memutuskan semua hubungan mereka dengan PKC pada bulan Mei.

‘PKC tidak tahu apa-apa yang memalukan’

Luo Qi, Zhang Xintong, dan Ge Yijie, penduduk Shanghai, keluar dari PKC melalui Tuidang.org.

Dalam satu kenyataan, mereka berkata telah menjadi mangsa dasar pembendungan virus PKC.

“Kami tidak mempunyai makanan, tetapi mesin propaganda negara, CCTV, mendakwa bekalan makanan banyak, dan kehidupan adalah baik,” tulis mereka.

Mereka berkata, “PKC yang jahat tidak tahu apa-apa tentang rasa malu.”

Mereka berikrar hanya dengan keluar dari PKC adalah cara yang akan menghapuskan sebarang penglibatan dengan perbuatan jahat parti sekiranya berdiam diri, dan mereka akan bebas daripada diperhambakan oleh PKC.

Bekas penyokong parti keluar PKC

Chu Junwen dari wilayah pesisir laut Shandong berkata dia pernah menjadi penganut dan penyokong tegar PKC, tetapi sejak itu mula sedar tentang sifat sebenar parti ketika pandemik.

Dalam kenyataan itu, Chu Junwen mendedahkan layanan tidak berperikemanusiaan yang diterimanya selepas disahkan positif dijangkiti virus. “Mereka mengimpal pintu saya, jadi saya tidak boleh pergi membeli-belah barangan runcit atau bekerja, dan kakitangan pejabat yang mengawal pandemik terus mengganggu kehidupan dan aktiviti biasa saya,” tulisnya.

Dia bahkan berlutut dan memohon simpati mereka, tetapi kejahilan mereka akhirnya menyebabkan dia kehilangan pekerjaan kerana dia tidak hadir bekerja.

Chu Junwen akhirnya menyedari apa yang dipanggil “pengkhianat dan penyebar khabar angin” seperti yang dilabelkan oleh PKC dan media negara bercakap benar.

Selepas mencari kebenaran dalam talian dengan memintas firewall PKC, dia menyedari telah “bersekongkol dengan kejahatan” dan dia berasa “malu dengan kejahilannya.”

Dia menulis, “Saya berharap lebih ramai orang Cina akan melihat melalui PKC, dan menghentikan jentera ganas itu.”

Pengamal Falun Gong berkumpul memberi sokongan kepada 390 juta rakyat China yang keluar Parti Komunis China dan pertubuhan berkaitan dengannya di Brooklyn, New York pada 27 Februari 2022. (Gambar oleh Chung I Ho/The Epoch Times)

‘PKC akan mendapat balasannya’

Yin Fan dari Heilongjiang, wilayah paling utara di China, menyertai Perintis Muda PKC lebih 20 tahun lalu.

Dia berkata langkah melampau untuk COVID-sifar telah membuatkan lebih ramai orang menyedari kesengsaraan rakyat China di bawah pemerintahan PKC.

Dalam kenyataannya yang menarik diri dari Perintis Muda, Yin menulis, “Lihat di Shanghai, para pegawai mendapat keuntungan daripada harga tinggi sayur-sayuran dengan bantuan yang datang dari wilayah asing. Malah ada yang berkata wabak patut berterusan supaya mereka boleh membuat lebih banyak wang.”

Dia juga mendedahkan insiden seorang lelaki dari Bandar Harbin yang membakar dirinya kerana dia terhutang banyak dalam tempoh yang lama sepanjang perintah berkurung. Tetapi media kerajaan mendakwa dalam laporan mereka bahawa lelaki itu terlibat dalam aktiviti pembakaran, bukannya membakar diri kerana kecewa.

“PKC yang tidak tahu malu akan mendapat balasannya, dan saya tidak akan menjadi korbannya,” tulisnya.

Katanya, “Saya bersumpah untuk menjauhkan diri daripada PKC!”

Melihat melalui propaganda PKC

Fu Gui merupakan seorang pelajar kolej dari bandar Chongqing.

Katanya apabila semakin dewasa, dia secara beransur-ansur menyedari jentera ganas PKC, “PKC yang glamour semuanya adalah propaganda,” tulisnya.

Dia menyatakan, “Kes-kes tragis di Shanghai yang terkurung di bawah pandemik adalah rekod jelas tentang kekejaman dan pertumpahan darah PKC.”

Fu Gui menarik diri daripada Perintis Muda China dan Liga Belia Komunis.

Dia menyatakan selepas mengetahui kekejaman dan pembohongan PKC selepas melawat laman web luar negara dan membaca “Nine Commentaries”. Fu Gui berasa malu dengan “sokongan tegarnya terhadap kuasa jahat pada masa lalu” dan berkata hati nuraninya terseksa di bawah PKC.

Tetapi sekarang, dia menulis, “Saya tidak akan berhubung dengan Parti jahat itu lagi.”

Penindasan Xinjiang

Lin Haichang dan Jin Zhiwei dari Xinjiang berhenti daripada Perintis Muda.

Dalam kenyataan itu, mereka berkata penduduk di Xinjiang tidak cukup makan; penjagaan dan kebajikan yang didakwa oleh PKC disediakan untuk penduduk Xinjiang adalah semuanya propaganda.

Mereka berkata cerita buruh paksa oleh banduan di kem tahanan Xinjiang didengar secara meluas.

“Pukulan, penyeksaan, dan juga penuaian organ telah diperkatakan sejak beberapa tahun kebelakangan ini; etnik minoriti terpaksa disterilkan,” kata mereka.

Mereka menekankan, “Mengalahkan PKC adalah tanggungjawab semua orang!”

Huang Yingzhou, imigran dari China mengumumkan keluar PKC dan organisasi sekutunya dalam satu perhimpunan di New York pada 18 April 2021. (Gambar oleh The Epoch Times)

Mangsa

Ramai yang telah menarik diri dari PKC menggambarkan layanan tidak berperikemanusiaan yang mereka alami di bawah pemerintahan diktator komunis.

Huang Jingran dari Bandar Shenzhen berkata rumah bapanya telah dirobohkan tahun lepas. Semasa rundingan dengan pihak berkuasa, bapanya telah dipukul teruk oleh polis tempatan. Tindakan merobohkan rumah kemudiannya dikuatkuasakan tanpa sebarang pampasan, dan kehidupan menjadi sangat sukar untuk keluarga itu.

Zhang Yixuan dan Ding Zhaoxing adalah pelombong dari Heilongjiang. Mereka menggambarkan rakan sekerja di lombong tempat kerja mereka telah memulakan proses petisyen dana persaraan yang belum dibayar. Kes itu diselesaikan dengan dia dijatuhi hukuman penjara setahun setengah.

Wu Shengnan berasal dari Shijiazhuang. Dia memperoleh kira-kira AS$400 sebulan tetapi dibuat untuk melaungkan “Sosialisme adalah baik”, bagi tujuan mengakui orang di Amerika Syarikat, UK, dan Jepun berada “dalam kesusahan,” katanya.

Dia bertanya, “Jika rejim itu benar-benar baik, mengapa para pegawai menghantar saudara mereka ke Barat?”

Wu Shengnan merasakan dia telah dieksploitasi demi keperluan dan kepentingan PKC.

Dia menulis, “Setiap minit dan setiap saat di bawah pemerintahan penyamun Komunis adalah kejam dan gelap!”

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI