29.7 C
Kuala Lumpur
Saturday, July 13, 2024
UtamaGaya HidupAnak harimau cuba menakut-nakutkan ibunya, reaksi si ibu benar-benar mengharukan!

Anak harimau cuba menakut-nakutkan ibunya, reaksi si ibu benar-benar mengharukan!

Satu video berdurasi kurang 10 saat ini tersebar luas hingga mampu mengalirkan air mata bagi sesiapa yang melihatnya. Jika di Instagram sahaja, video ini telah disukai hampir 340,000 pengguna laman sosial itu.

Menerusi video yang dapat dilihat di saluran ‘animallovevibe‘ itu, kelihatan seekor anak harimau putih sedang menghendap ibunya disebalik pintu yang terbuka luas. Anak harimau itu melihat dengan penuh hati-hati agar kehadirannya tidak disedari ibunya yang sedang leka di luar.

Apabila yakin ibunya benar-benar tidak menyedari akan kehadirannya disebalik ruang masuk itu, anak harimau terus menerjah ibunya dari arah belakang.

Sergahan dari anak harimau itu membuatkan si ibu betul-betul terkejut hingga terjelepok di atas tanah.

Reaksi si ibu harimau itu sebenarnya mengajar kita akan erti kasih sayang antara ibu dan anak. Mana mungkin si ibu itu tidak sedar akan kehadiran si anak, bukan? Namun, untuk menceriakan suasana dan menghargai usaha yang cuba dilakukan si anak, ibu harimau itu bukan sahaja berpura-pura tidak menyedari kehadiran si kecil malah berpura-pura terkejut hingga terjelepok. Pasti anak harimau itu berasa puas kerana berjaya membuatkan ibunya terkejut.

Nah, begitu juga dengan kehidupan seharian kita. Gurauan seperti ini sangat diperlukan untuk menceriakan hari-hari kita. Baik ibu mahupun bapa, haruslah memainkan peranan yang penting dalam membentuk hubungan yang lebih erat dengan anak-anak. Anak-anak pasti akan berasa lebih selamat dan dekat dengan ibu bapa yang sentiasa menghidupkan ‘humor’ (kebolehan menyatakan sesuatu yang menggelikan hati) dalam keluarga.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI