25.9 C
Kuala Lumpur
Monday, July 15, 2024
UtamaGaya Hidup“Lebih teruk daripada memujuk teman wanita!” Kucing perengus jadi popular sebab biasa...

“Lebih teruk daripada memujuk teman wanita!” Kucing perengus jadi popular sebab biasa hari-hari tidak mahu menerima pelukan tuan

Selepas berjaya memujuk teman wanita balik rumah kena memujuk kucing peliharaan pula? Kucing yang mempunyai ‘ciri kekasih’ ini serta-merta menarik perhatian selepas wajah perengus tetapi comel agak menggelikan hati untuk semua orang melihatnya.

Kucing putih comel ini bernama Muji yang berusia 4 tahun dari Korea Selatan amat suka meraih perhatian dengan menunjukkan wajah marah seperti mana anda bersama pasangan dengan ekspresi sempurna.

Selain kelihatan dingin, serius dan angkuh, Muji kadangkala sengaja mencari pasal dengan menunjukkan wajah bermusuhan di hadapan pemiliknya.

Instagram

Muji tidak akan mendedahkan kasih sayang hangat yang tersembunyi di dalam hatinya kepada pihak lain dengan sesuka hati. 

Instagram

Dia sentiasa panas dan dingin kepada sesiapa sahaja termasuk pemiliknya sendiri. 

Instagram

Muji sangat suka anda dekat dengan dirinya, tetapi dia juga berharap anda akan pergi sejauh mungkin. Personalitinya agak mengelirukan..

Instagram

Walaupun Muji suka dengan belaian pemiliknya, tidak dapat dielakkan bila mood dia tiba-tiba bertukar jadi rimas sehingga kadang-kadang dia mula hilang sabar!

Instagram

Pemilik hanya ingin memeluk Muji, tetapi mengapa pula kelihatan seperti adegan teman lelaki yang telah membuat kesilapan dan terpaksa meminta maaf daripada teman wanita?

Instagram

Seperti Muji sedang berkata, “Kalau kamu telah buat saya marah, kenapa hendak sentuh?”

Instagram

Tetapi selepas diberi ciuman, Muji beransur-ansur tenang, dan ekspresi wajahnya tidak lagi macam tadi, bermasam muka.

Instagram

Dari luar, Muji memberitahu tadi dia salah dan tidak sepatutnya marah.

Tetapi kenapa nampak masih ada rasa ‘sakit hati tak puas hati’ dalam matanya.

Instagram

Tidak lama kemudian, Muji melarikan diri daripada pelukan tuannya, sambil berkata, “Sebenarnya saya tidak sepatutnya memaafkan kamu!”

Instagram

Setiap kali pemilik mahu mencium, Muji rasa macam sakit hati, nyamuk mengganggu betul!

Instagram

“Cuba curi cium saya lagi, kejap lagi kena pukul ni..”

Instagram

Malahan adiknya pun tidak berani mendekati Muji yang sedang mengantuk dan mahu masa menyendirinya jangan sesekali diganggu.

Instagram

Jika tidak, ada yang kena cakar nanti tak pasal-pasal tanpa teragak-agak!

Instagram

Tetapi kalau Muji sendiri yang mahu dibelai dan disayangi, dia akan mengambil inisiatif untuk mendekati pemilik dan meminta ciuman yang dia inginkan. Jangan paksa kerana dia tahu bila masanya yang sesuai.

Instagram

Lihatlah ekspresi tak malu Muji yang meminta ciuman, bukankah dia sangat comel bila diri sendiri terhegeh sedang memujuk tuan.

Instagram

Dengan ciuman lembut, Muji sudah cukup puas hati..

Instagram

Pemilik kata Muji memang macam itu, seekor kucing yang suka tunjuk muka dingin dan perengus tetapi sebenarnya sangat mudah mesra.

Instagram

Cuma elakkan tersalah pilih waktu yang akan mengganggunya apabila anda terlihat muka gelap itu walaupun dia putih, atau ketika dia sedang tidur siang.

Instagram

Hendak kena cakarlah jawabnya!

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI