25 C
Kuala Lumpur
Friday, December 8, 2023
UtamaGaya HidupWanita cantik jual pau tepi jalan ini rupanya selebriti Bienda yang tidak...

Wanita cantik jual pau tepi jalan ini rupanya selebriti Bienda yang tidak kisah kerja keras majukan perniagaan

Ada yang kata kerja keras dahulu mengalahkan bakat dan rupa, maka baru selepas itu ada bakat dan rupa tidak perlu bekerja keras.

Baru-baru ini, tular di media sosial dengan rakaman video heboh mengatakan terdapat seorang ‘penjual pau cantik bak bidadari’ yang berniaga di tepi jalan berhampiran Petronas terletak di Jalan Kuching, Kuala Lumpur. 

Instagram

Ramai yang kagum dan terpesona melihat kecantikannya, sambil berkata penjual pau itu sangat cantik tetapi sanggup berada di bawah terik matahari sepanjang hari untuk bekerja keras.

Instagram

Apabila rakaman video tersebut ditonton ramai pengguna media sosial, warganet terkejut apabila mendapat tahu ‘penjual pau cantik’ itu sebenarnya adalah penyanyi dan pelakon terkenal Nor Razlinda Razali atau nama pentasnya dikenali Bienda.

Instagram

Rupanya Bienda yang kini berusia 36 tahun dan anak kepada penyanyi Sheeda itu membantu suaminya yang mengusahakan perniagaan kecil-kecilan dengan menjual makanan ringan roti pau berkualiti tinggi.

Instagram

Apa yang mengejutkan, video yang dirakam secara rahsia itu menjadi tular hanya selepas para peminat Bienda menyedarinya.

Instagram

Perniagaan pau yang dikenali sebagai Papapau Bienda Gebu baru dimulakan oleh suami Bienda yang dahulunya turut berada dalam industri yang sama sebagai penerbit di Media Prima Berhad.

Instagram

Penyanyi dan pelakon yang merendah diri ini gemar menceburi bidang perniagaan kerana beliau sudah lama mengusahakan perniagaan tudung dan inner sendiri yang dijual menerusi dalam talian dan media sosial. Bienda berkata berniaga di tepi jalan tidak banyak perbezaan kerana ia tetap menjalankan perniagaan.

Instagram

Nampaknya Bienda selebriti cantik yang bukan biasa-biasa, sebaliknya seorang wanita gigih yang didorong dengan matlamat untuk berkongsi gelaran usahawan berjaya bersama suaminya. 

Syabas dan selamat maju jaya kepada pasangan ini yang bekerja keras dalam perniagaan mereka.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI