33.4 C
Kuala Lumpur
Wednesday, March 29, 2023

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaGaya HidupKuala Lumpur tukar jadi Gotham City bila isyarat ‘kelawar’ muncul di langit...

Kuala Lumpur tukar jadi Gotham City bila isyarat ‘kelawar’ muncul di langit sempena tayangan “The Batman”

Memandangkan filem “The Batman” mula ditayangkan di Malaysia, TGV Cinemas dan Warner Bros. Malaysia membuat kejutan baru-baru ini untuk rakyat Malaysia.

TGV memancarkan cahaya di langit yang dipanggil “Vengeance in the skies”, yang menyalakan isyarat “Batman” pada waktu malam.

Sebelum itu, Warner Bros. Malaysia telah mengumumkan bahawa mereka akan menayangkan isyarat kelawar yang ikonik itu di tiga lokasi berbeza pada tiga malam berbeza menggunakan projeksi laser kuasa tinggi yang dipantulkan ke langit. 

Facebook

Projek ini dijalankan bersempena meraikan penerbitan dan tayangan filem “The Batman” karya Matt Reeves di pawagam Malaysia.

Isyarat ‘Batman’ muncul di pekarangan Sunway Putra Mall dan Bukit Bintang pada 2 dan 3 Mac.

Facebook

Cahaya yang dipantulkan ke langit itu membuatkan warga Kuala Lumpur yang melihat berasa seolah-olah berada di Gotham City.

Dalam komik Batman, isyarat kelawar ialah peranti isyarat yang memancarkan logo ‘Batman’ besar ke langit untuk memanggil adiwira itu apabila bantuannya diperlukan.

Gambar Wikipedia

Seorang peminat DC Comics Batman dikenali @zoewiththecurlyhair telah merakamkan detik pembikinan belakang tabir isyarat kelawar itu di TikTok dan Instagram.

Instagram

Zoe yang merupakan salah seorang kru produksi yang menyediakan projeksi isyarat ‘Batman’, itu berkata pemasangan dilakukan di jalan tertinggi berhampiran pusat membeli-belah di Sunway Putra Mall, dan laser berkuasa tinggi digunakan untuk memancarkan isyarat ketika awan membelah masuk.

Instagram

Filem “The Batman” lakonan Robert Pattinson kini ditayangkan di pawagam Malaysia dan seluruh dunia, dan ia sudah pun memecahkan rekod box office dengan kutipan AS$5.3 juta (RM23 juta) pada hari pertama tayangannya. Ia kini merupakan kutipan hari pelancaran pertama kedua terbesar untuk filem Batman sejak “The Dark Knight Rises” untuk pasaran antarabangsa. 

YouTube

“The Batman” berlatarkan hartawan Bruce Wayne memerangi jenayah dan menyaksikan Batman membongkar rasuah di Gotham City sambil mengejar pembunuh bersiri yang menyasarkan golongan elit Gotham.

Pengkritik setakat ini memuji persembahan, sinematografi, arahan, gaya visual, babak aksi dan jalan cerita, walaupun ada yang mengkritik tayangan filem itu terlalu panjang hampir 3 jam.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI