29.4 C
Kuala Lumpur
Sunday, October 2, 2022

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaGaya HidupKucing bertuksedo iring, bawa cincin pengantin curi perhatian ramai. Segak sungguh!

Kucing bertuksedo iring, bawa cincin pengantin curi perhatian ramai. Segak sungguh!

Setiap masyarakat di dunia kaya dengan budaya tersendiri, apatah lagi ketika majlis perkahwinan. Tentulah banyak adat dan tradisi yang diamalkan bukan?

Samalah juga dengan budaya masyarakat Barat sekalipun, di mana majlis perkahwinan di gereja memerlukan seseorang untuk membawa cincin perkahwinan.

Pembawa cincin ini turut bersama ‘flower girl’, mengiringi pergerakan pengantin yang bergerak pada laluan tersedia untuk dikahwinkan oleh paderi.

Namun unik buat majlis perkahwinan Diana dan Nicholas dari Amerika Syarikat ini apabila mereka memutuskan untuk melibatkan kucing kesayangan mereka.

Tugasan membawa cincin diberikan kepada seekor kucing bernama Moose. Malah kucing mereka bernama Lily pula ditugaskan untuk menjadi pengiring pengantin atau ‘flower girl’.

Lebih mencuri perhatian lagi apabila Moose kelihatan ‘segak’ mengenakan tuksedo, lengkap dengan tali leher kupu-kupu demi mengikut tema. Terbaiklah!

Inilah Moose di hari kejadian :

Moose kelihatan masih kekal tenang walaupun sedia maklum akan tugas berat yang bakal digalaskan sepanjang majlis.

Diana dan Nicholas difahamkan sudah lama merancang untuk melibatkan kedua-dua Moose dan Lily di hari bahagia mereka.

Oleh yang demikian, mereka juga sanggup berbelanja sebanyak RM170 bagi menempah tuksedo berserta tali leher kupu-kupu khas untuk Moose.

“Kami tidak menerima tetamu kanak-kanak namun saya mahu juga sertakan ‘anak bulus’ kami. Jadi saya fikir apa kata kita lakukan juga (libatkan Lily dan Moose)”, ujar Diana.

“Kemudian saya membuat carian di Google dan ternampak kereta sorong untuk haiwan. Kami memesannya beberapa bulan sebelum majlis”.

Seronoklah tu ada orang tolak~

Moose ditolak oleh Richard, abang kepada Nicholas yang turut gembira kerana dapat mengiringi kucing bertuah itu di hari bahagia adiknya.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

TREN TERKINI