26 C
Kuala Lumpur
Wednesday, November 30, 2022

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaInspirasiPenuh kelembutan, cara guru ini betulkan sebutan anak murid, ceriakan hari netizen....

Penuh kelembutan, cara guru ini betulkan sebutan anak murid, ceriakan hari netizen. Comel sangat!

Semua orang pastinya tahu bahawa kanak-kanak sememangnya mempunyai ragam tersendiri dan tentulah kita sebagai orang dewasa, agak penat melayan mereka bukan?

Bukan hanya penat daripada segi fizikal sahaja, bahkan jika kita melayan kata-kata mereka pun boleh menguji kesabaran juga.

Namun ada kalanya telatah mereka itu agak menggelikan hati, memandangkan mereka masih lagi naif. Dalam pada masa yang sama, mereka jugalah peneman borak orang dewasa bukan?

Samalah seperti seorang murid lelaki ini, apabila dirakamkan sedang duduk di sebelah gurunya. Video tersebut dikongsikan sendiri oleh guru wanita dari Sarawak itu di laman TikTok.

Video berdurasi 38 saat itu memaparkan murid cikgu bernama Jina itu sedang berbual dengannya mengenai ikan.

“Banyak juga ikan Didi beli tapi jatuh ikan. Macam mana mahu makan? Ada telur ikan macam Upin Ipin tu”, kata murid terbabit.

Walaupun sedang melakukan tugasnya, cikgu Jina sentiasa sabar melayan bualan anak muridnya itu. Sempat juga dia mengukirkan senyuman mendengar celoteh murid terbabit.

Namun selepas itu, budak terbabit mula menyebut ‘tolol’ bagi menggantikan telur. Mungkin budak berkenaan sedikit pelat. Comel betul!

Cikgu Jina segera membetulkan perkataan telur anak muridnya itu, walaupun berkali-kali juga. Anda saksikanlah video mereka di sini.

Lembut sahaja nada suara cikgu Jina, tiada pun rasa mahu marah walau berkali-kali membetulkan kesalahan budak terbabit.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

TREN TERKINI