30.1 C
Kuala Lumpur
Thursday, August 18, 2022

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaGaya HidupWanita ini melambung ‘beras goreng’ ke udara dan ia menjadi hasil seni...

Wanita ini melambung ‘beras goreng’ ke udara dan ia menjadi hasil seni menakjubkan untuk terus menjadi tular

Video wanita ini membaling beras yang telah dicelup pelbagai warna ke udara telah menjadi tular di TikTok dan Instagram.

Alissa Teo ialah artis di sebalik penghasilan idea “Seni Beras Goreng” yang sangat kreatif dan menyeronokkan. Akaun TikTok dan Instagram di mana Alissa memuat naik video dirinya melemparkan seni baru ini yang diperbuat daripada beras yang telah dicelup.

Facebook

Ahli terapi dari The Flower Mound, Texas dan seorang ibu, amat ceria mewarnakan beras yang belum dimasak dengan pewarna makanan dan meletakkannya secara strategik di atas papan untuk mencipta imej yang diingini. 

Facebook

Tetapi Alissa tidak berhenti di situ. Keseronokan sebenar datang pada peringkat seterusnya. Setelah imej itu selesai, Alissa melemparkan beras ke udara untuk mencipta awan beras berwarna-warni dan cantik!

Facebook

Lambungan itu sangat menyeronokkan untuk ditonton, dengan lebih 1.2 juta pengikut Alissa Teo di TikTok untuk membuktikannya!

Facebook

Alissa yang memiliki latar belakang pendidikan dalam lukisan grafit dan lakaran tangan bebas, menjadikan jiwa seninya bukanlah sesuatu yang baru dalam ekspresi artistik. 

Facebook

Tetapi bagaimana seseorang mendapat idea secara kreatif dan bijak untuk untuk membaling beras yang dicelup ke udara? Alissa Teo mendapat inspirasi melalui pekerjaannya.

Facebook

“Saya seorang ahli terapi secara profesion, dan kami kadangkala membuat tong deria untuk kanak-kanak. Tong deria pada asasnya ialah tong yang diisi dengan sejenis pengisi,” katanya.

Facebook

“Dalam kes ini, saya menggunakan beras berwarna, dan anda hanya menambah trinket dan alatan yang menyeronokkan di dalamnya untuk membantu anak-anak meneroka dunia mereka melalui lima deria,” jelas Alissa.

Facebook

“Sejak berada di rumah lebih kerap pada tahun lalu, saya telah membuat tong deria beras berwarna untuk anak lelaki saya yang berusia dua tahun dan dia amat menyukainya.”

Facebook

“Pada suatu hari, saya melihat ramai pengguna di media sosial melemparkan perkataan dan frasa dengan beras bagi tujuan untuk berseronok, dan saya fikir ia agak menyeronokkan untuk saya mencubanya sendiri kerana saya sudah mempunyai semua bahan yang diperlukan di rumah untuk membuatnya!” tambahnya.

Facebook

Beberapa lambungan ‘seni beras goreng’ yang paling popular oleh Alissa termasuk emoji, watak kartun dan selebriti.

Facebook

Alissa Teo mengikuti 3 prinsip dalam kehidupan iaitu makanan, keseronokan dan persahabatan untuk lambungan ‘seni beras goreng’:

Facebook

1. Makanan: Saya suka makanan dan pencuci mulut! Saya telah melambung makanan seperti biskut coklat, bertih jagung, malah teh buih!

Facebook

2. Keseronokan: Saya melambungkan perkara yang saya suka dengan rasa menyeronokkan! Saya dibesarkan dengan bermain dan menyukai semua sukan, terutamanya bola keranjang. Saya peminat tegar NBA!”

Facebook

3. Persahabatan: Semasa ayah masih hidup, dia selalu mengingatkan saya untuk menyayangi dan mengenali orang lain. Ini adalah bahagian terbaik daripada kesemuanya.

Facebook

“Orang ramai menghantar mesej di media sosial dari seluruh dunia, semata-mata untuk mengetahui dan memberitahu seni yang saya hasilkan memberikan senyuman kepada wajah seseorang dan ia menceriakan hari saya,” kata Alissa Teo.

Facebook

Tonton video di sini.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

TREN TERKINI