29.7 C
Kuala Lumpur
Sunday, September 24, 2023
UtamaGaya HidupRindukan pemilik yang telah meninggal dunia, Oyen peluk telefon bimbit yang ada...

Rindukan pemilik yang telah meninggal dunia, Oyen peluk telefon bimbit yang ada gambar tuannya

Sedihnya saat ditinggalkan pasti memberi kesan kepada sesiapa pun. Membayangkan orang yang selama ini ada di sisi tetapi sudah tiada semestinya sangat menyedihkan dan menyakitkan. Kesedihan itu bukan sahaja kita yang mampu merasai tetapi haiwan juga boleh merasakan kesedihan yang sama.

Kucing ini dikatakan telah kehilangan tuannya setelah tuannya meninggal dunia tanpa diduga. Ekoran rasa rindu dan sedih yang ditanggung dia mula hilang selera makan.

Kucing oren tersebut sebenarnya merupakan kucing jalanan yang terbiar dahulunya. Ketika itu dia masih sangat kecil. Nasibnya berubah apabila ada yang sudi mengambil dan menjaganya di rumah. Sejak itu dia dijaga dan disayangi sepenuh hati oleh pemiliknya. Mereka kemudian mula menjadi sangat rapat.

Namun, pada suatu hari tuannya terlibat dalam sebuah kemalangan ketika pulang ke rumah sehingga meragut nyawanya.

Bagi si Oyen pula, dia pada mulanya tidak perasan akan apa-apa yang luar biasa yang terjadi pada beberapa hari pertama. Kemudian, selepas tuannya sudah dikebumikan, dia sudah mula juga menyedari sepertinya ada sesuatu yang tidak kena.

Sejak kematian tuannya itu, kucing itu menjadi semakin tertekan dan mula tidak mahu makan. Walaupun cuba diberi makan oleh anak tuannya dia tetap menolak.

Pelbagai hal telah dilakukan oleh mereka di rumah tetapi tiada apa yang boleh menghiburkan kucing itu. Akhirnya, anak tuan rumah mendapat idea dengan memberikan telefon bimbitnya kepada si Oyen untuk menunjukkan video dan gambar ibunya.

Melihat video tuannya di telefon membuatkan kucing itu mula berdiri dan menjadi sangat teruja. Si comel itu terus menggosok kepalanya pada skrin telefon seolah-olah mahu tuannya membelainya seperti biasa.

Kelakuannya telah membuatkan orang yang melihatnya tidak dapat menahan tangis. Nampaknya dia sedang sangat merindui tuannya…

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI