25.5 C
Kuala Lumpur
Tuesday, November 29, 2022

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaGaya HidupHasil idea yang sangat kreatif, pemuda ini cipta tikar Aladdin yang memang...

Hasil idea yang sangat kreatif, pemuda ini cipta tikar Aladdin yang memang boleh terbang!

Tipulah kalau anda kata anda tidak pernah berangan untuk hidup di dalam cerita fantasi atau dogeng. Paling tidak pun ada yang pernah berangan untuk memakai kasut kaca Cinderella atau duduk di dalam istana ais seperti Elsa.

Mendapat ilham daripada watak fantasi, Aladdin yang sememangnya dikenali ramai, seorang pemuda telah muncul dengan idea bijak untuk membuat tikar terbang seperti yang dimiliki oleh Aladdin.

Pemuda yang juga merupakan pencipta video di YouTube itu dengan kreatif telah mencipta sebuah alat yang membolehkan dia ‘terbang’. Alat tersebut kemudian ditutup dengan sebuah permaidani dan jika dilihat memang nampak dia seperti benar-benar dengan tikar terbang tersebut!

Tidak hanya mencubanya di atas jalan, tikar terbang tersebut juga telah ‘diterbangkan’ di tengah laut. Dengan pakaiannya yang mirip Aladdin sebenar serta keadaannya yang terapung di atas air sememangnya sangat mengagumkan!

Bagaimana dia boleh mecipta tikar ajaib ini? Lihat sendiri cara-caranya dan alat yang digunakan bagi menghasilkan idea kreatif ini. Lihat juga gelagatnya ketika menerbangkan tikar ini di tengah-tengah kawasan orang ramai, semua orang seolah-olah tidak percaya dengana apa yang mereka lihat!

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

TREN TERKINI