28.8 C
Kuala Lumpur
Monday, May 27, 2024
UtamaGaya HidupSeekor hamster comel dibawa pulang dan kucing ini sangat menyukainya. Peluk tak...

Seekor hamster comel dibawa pulang dan kucing ini sangat menyukainya. Peluk tak mahu lepas boleh buat hati terharu

Orang dahulu berkata kucing dan tikus sentiasa menjadi musuh semula jadi. Di luar bandar, banyak isi rumah akan memelihara kucing untuk membantu mereka menghapuskan tikus pemusnah yang jahat.

Boleh dikatakan kucing sangat tangkas menangkap tikus siap boleh menyusunnya satu-satu depan tuannya lagi. 

Tetapi hari ini zaman moden kucing dan tikus kampung pun faham guna gajet, bukan mahu bercerita kisah kucing dengan tikus, tetapi kucing dengan hamster. Walaupun tikus dan hamster kelihatan nampak lebih kurang sama spesiesnya, mereka itu agak berbeza apabila memperkatakan tentang kecomelannya.

Facebook

Walaupun semua orang boleh membezakan antara tikus dan hamster, tetapi ia hanyalah tikus pada pandangan kucing, dan semua itu adalah sama. Jadi jika anda ingin memelihara haiwan peliharaan, sebaiknya jangan simpan hamster bersama dengan kucing. Hamster itu kecil comel, jadi demi keselamatan baik jangan ditunjukkan kepada kucing. Takut lain pula jadinya. 

Beralih kisah sebaliknya, apabila seorang pemilik memelihara seekor anak kucing di rumah. Pemilik ini perlu bekerja setiap hari dan meninggalkan kucing comel itu bersendirian di rumah pada waktu siang. 

Facebook

Pemilik takut kucingnya menjadi bosan, lalu dia mencarikan pasangan kecil untuknya dan membawanya pulang. Bukan kucing tetapi seekor hamster kecil yang comel. 

Apabila si hamster mula-mula diperkenalkan ke dalam rumah, kucing itu sangat menyukainya dan jatuh cinta pandang pertama, spontan mencium dan memeluk hamster itu berkali-kali. 

Facebook

Pemiliknya memberitahu kucing itu mereka adalah kawan dan bukan makanan, dan kucing itu nampaknya faham. Jadi, si comel tidak melakukan apa-apa kekasaran kepada hamster, sebaliknya hanya membelainya dengan lembut.

Kucing bermain dengan hamster kecil setiap hari, memeluk erat hamster kecil itu supaya dia tidak hilang dari pandangan. Jadi dia enggan berenggang peluk tak mahu lepas.

Facebook

Jika kucing tidak dapat melihat hamster kecil, dia terpaksa mencarinya sekeliling rumah. Hamster kecil mungkin takut dengan keghairahan kucing itu yang bersikap terlalu melindungi, jadi dia tidak berani melawan.

Maka dibiarkan sahajalah begitu. Tak berani hamster bergerak lebih-lebih sebab rasanya terlebih sayang dia ni..

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI