30.5 C
Kuala Lumpur
Sunday, July 14, 2024
UtamaGaya Hidup'Ditawan' oleh orang utan secara tiba-tiba, wanita ini berhadapan dengan detik cemas...

‘Ditawan’ oleh orang utan secara tiba-tiba, wanita ini berhadapan dengan detik cemas yang mendebarkan

Memang seronok bermain dengan haiwan dan ramai yang suka memberi makan terutama kepada haiwan di hutan. Memandangkan mereka tidak bertuan ramai yang memberi mereka apa sahaja snek atau buah-buahan kepada mereka. Namun, perbuatan tersebut sebenarnya boleh mendatangkan bahaya kepada kita jika tidak berhati-hati.

Baru-baru ini tular sebuah video seorang wanita telah ‘ditawan’ oleh seekor orang utan. Kejadian tersebut berlaku di sebuah hutan di mana dia tiba-tiba didatangi oleh seekor orang utan yang sangat besar dan teruk menarik tangannya.

Keadaan menjadi lebih cemas apabila wanita tersebut cuba melepaskan diri tetapi tidak berjaya. Orang utan tersebut terus menarik tangan wanita tersebut dan duduk bersamanya di atas tanah.

Orang ramai yang lalu di situ cuba membantu dengan memberikan pisang kepada orang utan tersebut supaya dia melepaskan tangan wanita tersebut.

Selepas beberapa ketika keadaan masih begitu. Terkadang orang utan seolah-olah cuba memasukkan tangan wanita itu ke dalam mulutnya seperti mahu dimakan tetapi wanita itu cepat-cepat menghalang.

Wanita tersebut tidak hanya berdiam diri. Dia cuba bertenang dan dalam masa yang sama dia cuba melepaskan tangannya. Keadaan itu berlanjutan selama hampir tiga minit sebelum akhirnya orang utan itu akhirnya melepaskan tangan wanita itu. Sepertinya dia tertarik dengan buah-buahan yang lebih banyak yang diberikan kepada orang ramai di situ.

Mungkin ada yang melihat kejadian ini seperti sesuatu yang melucukan tetapi sebenarnya ia adalah sesuatu yang sangat berbahaya. Orang utan adalah haiwan liar yang memiliki kekutan yang luar biasa. Tidak mustahil spesies tersebut akan mencederakan sesiapa pun yang berada di sekitar mereka. Jadi, cuba jauhkan diri daripada mereka dan jangan sesekali cuba mengganggu mereka kerana bimbang mereka akan melakukan sesuatu di luar jangkaan kita.

Tonton video di sini.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI