25.3 C
Kuala Lumpur
Saturday, August 13, 2022

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaGaya HidupBekal makanan yang dibuat langsung tidak dijamah, isteri luah rasa kecewa apabila...

Bekal makanan yang dibuat langsung tidak dijamah, isteri luah rasa kecewa apabila suami pilih makan mi segera

Buat suri rumah pastinya tahu betapa penat dan rumitnya bagi menyediakan makanan buat keluarga. Itu belum termasuk menyediakan bekalan makanan buat ke tempat kerja atau ke sekolah. Untuk memikirkan menu apa yang akan disediakan adakala boleh pening kepala dibuatnya.

Namun, semua itu bukan masalah kerana mereka melakukan semua itu dengan sukarela. Walau bagaimanapun, kadangkalanya ada antara ahli keluarga yang tidak menghargai segala penat lelah ibu atau isteri mereka menyediakan makanan.

Baru-baru ini tular video di laman sosial TikTok apabila seorang isteri meluahkan rasa kecewa apabila suaminya langsung tidak menjamah bekalan makanan yang dimasak.

Menerusi video tersebut, wanita berkenaan kelihatan sedang membuka bekalan makanan di meja dapur. Dia kemudian menuju ke arah tong sampah untuk membuang makanan tersebut kerana tidak langsung disentuh oleh suaminya.

Apa yang lebih menyedihkannya, suaminya lebih memilih untuk makan mi segera berbanding makanan yang disediakannya.

Sehingga kini video itu telah ditonton lebih daripada 1.3 juta kali dan menerima hampir 7,000 komen netizen. Ramai yang menyatakan rasa simpati mereka ke atas wanita itu atas apa yang berlaku kepadanya.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

TREN TERKINI