25.4 C
Kuala Lumpur
Monday, August 15, 2022

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaGaya HidupDisangka seorang lelaki dan tidak pernah berjanji temu kerana para jejaka cabut...

Disangka seorang lelaki dan tidak pernah berjanji temu kerana para jejaka cabut lari, wanita ini latih mahir solekan transformasi gadis cantik

Ada pepatah asing berkata, “18 itu perubahan seorang wanita”. Dikatakan ramai anak gadis menjadi semakin cantik setelah dewasa, dan akan pudar penampilan dan wajah kebudak-budakan mereka menjelang usia itu. 

Namun, kini dengan teknologi solekan yang semakin maju ke hadapan, seseorang boleh menjadi cantik dengan bukan sekadar bergantung kepada penampilan yang cantik secara semula jadi. Perubahan wajah seseorang wanita selepas mahir melakukan solekan pada masa kini sering boleh jadi mengejutkan.

@univershara/Instagram

Seorang netizen berkongsi beberapa gambar selfie yang comel, yang menarik perhatian ramai pengikut di laman Instagram dan Twitter miliknya.

Namun, selepas dia diminta menanggalkan solekannya dalam satu rancangan temu bual, pengacara dan penonton semuanya terkejut dan menjerit, “Ini lelaki!”

Twitter

Dia adalah pelawak terkenal dari Jepun bernama Hara yang mempunyai kening lebat seperti watak ‘Crayon Shin-chan’ dan bertulang pipi maskulin, telah menimbulkan topik hangat di Twitter.

Ramai yang salah faham dan menyangka dia seorang lelaki. Tetapi sebenarnya Hara adalah gadis yang cantik dan comel.

Twitter

Selain seorang berperwatakan lucu, Hara memiliki kemahiran solekan seperti ahli sihir. Hara mendedahkan dalam rancangan temu bual itu yang dia sebenarnya mula mempelajari seni solekan ketika berusia 20 tahun, ketika masa di mana tiada langsung perisian atau aplikasi penyuntingan foto.

Jadi dia hanya berpandukan kepada majalah dan berlatih melakukan strok solekan. “Saya menjalankan eksperimen dengan ujian demi ujian, dan akhirnya berjaya mempelajari teknik transformasi wajah sedemikian,” katanya.

Twitter

Hari ini, Hara adalah pakar kecantikan yang mempunyai puluhan ribu peminat di Instagram. Penampilan selepas menanggalkan solekan di rancangan itu hampir tidak dapat dikenali sepenuhnya.

Melalui gambar yang dikongsikan di Instagram, dapat dilihat Hara sangat comel dan nampak jauh lebih muda dengan pelbagai pakaian glamor yang diperagakannya, yang mana sangat bersesuaian dengan wajahnya yang cantik selepas solekan.

@univershara/Instagram

Ramai netizen terpesona dengan mata besarnya yang jernih dan berkaca, dan mereka meninggalkan mesej dengan harapan dapat mengenalinya dengan lebih dekat.

@univershara/Instagram

Beberapa netizen tidak meluat atau berasa tertipu apabila mengetahui wajah sebenar Hara selepas dia menanggalkan solekannya, bahkan mereka lebih gembira.

@univershara/Instagram

Mereka berharap dapat bertemu Hara untuk mempelajari teknik dan kemahiran seni solekan itu daripadanya.

@univershara/Instagram

Hara sambil ketawa berkata dia sering memuat naik gambar penanggal solekan dalam perisian sosial, yang tiba-tiba akan terdapat banyak mesej peribadi yang ingin mengajaknya keluar, tetapi selepas dia menghadiri janji temu, ramai yang akan kecewa, dan ketika melihat mereka menunjukkan reaksi, dia terus terang berasa tidak selesa. Ketika mereka beredar membuatkan dia berasa agak terkedu.

@univershara/Instagram

“Tetapi saya tidak berkecil hati kerananya, malahan saya sangat menikmati kesan ‘teknik solekan penipuan’ ini, jadi saya sangat berpuas hati dan gembira dengan kemahiran ini,” kata Hara.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

TREN TERKINI