31.1 C
Kuala Lumpur
Saturday, October 1, 2022

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaGaya HidupBeruntung membesarkan anjing selama beribu hari, kerana tahu membuat laluan tuan tersayang...

Beruntung membesarkan anjing selama beribu hari, kerana tahu membuat laluan tuan tersayang semasa salji tebal

Suhu turun dengan mendadak sudah beberapa hari ketika musim sejuk yang telah bermula, dan salji turun di merata tempat yang beriklim sejuk, terutamanya di negara yang berada di hemisfera utara. Selepas beberapa hari dan malam salji turun dengan lebat, menyebabkan jalan di luar sudah dipenuhi dengan salji tebal.

Sangat sukar untuk berjalan di jalan raya tanpa salji yang sudah dibersihkan. Alangkah lebih baik di waktu ini jika mempunyai seseorang di hadapan anda untuk membersihkan jalan yang bersalji tebal.

Seorang netizen di China baru-baru ini merakam video ketika dia berada dalam suasana bersalji tebal di bandarnya, di mana jalan raya dilitupi salji, dan tukang cuci tidak sempat membersihkan salji itu.

Marotify/Facebook

Pada masa ini, kebetulan dia terserempak dengan seorang wanita tua yang sedang berjalan seperti sangat selamba meredah salji tebal. Dilihat daripada langkahnya dengan kehairanan, bagaimana nenek ini boleh berjalan dengan agak mudah?

Bagaimana dia boleh melakukannya? 

Rupa-rupanya wanita tua itu berjalan bersama anjingnya dan anjing itu berjalan di hadapannya, sedang dengan patuh membuka jalan untuk tuan tersayang.

Marotify/Facebook

Ini mungkin prinsip memelihara anjing selama beribu-ribu hari, menggunakan prinsip menyayangi dan mendidiknya untuk patuh buat seketika, siapa sangka ia boleh membantu seseorang untuk membuka jalan.

Nasib baik jalan dengan salji itu tidak begitu dalam, jika tidak kaki pendek anjing itu mungkin tidak mampu membuka jalan untuk tuannya. Dengan menggunakan kepala mungkin agak sukar dan memeningkan.

Marotify/Facebook

Anjing: Berjalan perlahan-lahan dan jangan bimbang. Terdapat salji di hadapan. Saya akan bantu mencari jalan penyelesaian. Ikut sahaja laluan saya.

Nenek: Anjing ini lebih baik daripada suami saya.

Begitu mungkin dialognya. Beruntung ada anjing peliharaan yang sebegini.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

TREN TERKINI