26.5 C
Kuala Lumpur
Friday, April 19, 2024
UtamaGaya Hidup“Lagi cantik corak guna dua kaki tau..” Kucing lebih kreatif tunjuk cara...

“Lagi cantik corak guna dua kaki tau..” Kucing lebih kreatif tunjuk cara betul membuat seni tembikar ‘paw-ttery’

Jangan kata manusia itu sahaja yang berbakat seni, malahan boleh datang daripada kucing juga. Jika kucing itu berbakat dalam seni yang jarang-jarang manusia boleh lakukan, maka ia sudah pasti lebih kagum melucukan. 

Spontan boleh membuat anda ketawa melihat keletah dan reaksi si bulus menghasilkan produk seni.

Rakaman video yang tular di media sosial ini menunjukkan si oyen memerhatikan pemiliknya yang bernama Jim, seorang pembuat tembikar mahir dan berpengalaman sedang membuat tembikar.

Facebook

Agak khusyuk juga oyen bernama Mike ini memerhatikan kerja tangan tuannya yang fokus memusingkan tanah liat itu.

Ketekunan Mike memerhati yang tanpa disangka ingin melakukan sentuhan lebih kreatif ke atas tembikar yang sedang dihasilkan oleh Jim.

Facebook

Rupanya Mike ingin ‘mengajar’ Jim untuk menghasilkan seni tembikar baharu dikenali sebagai ‘paw-ttery’ hihi..

Facebook

Guna kaki kiri dan kemudian kanan, satu kaki dan satu lagi kaki, bukan seperti Jim, yang menggunakan kedua-dua tangan. Tak cantiklah macam itu.

Facebook

Membuatkan Jim tiba-tiba terpaku dengan ‘bakat dan kemahiran’ kucing ini membuat ‘paw-ttery’.

Sambil menunjukkan wajah menekunnya itu, Mike seakan berkata kepada Jim dalam hatinya, “Lagi cantik corak tembikar ini guna dua kaki tau..”

Facebook

Maka dengan itu, tuannya Jim tidak boleh berbuat apa-apa melainkan memerhatikan gelagat ‘Mahaguru Mike’ yang sedang menurunkan ilmunya.

Facebook

Gelagat si oyen di mana-mana pun sememangnya terkenal dengan kebijaksanaan dan kreativitinya yang tidaklah dapat dinafikan.

Tengok, cantik kan!

Facebook

Jim dan anak perempuannya yang merakam video ini tidak dapat menahan rasa lucu mereka dan terus ketawa ketika memerhatikan Mike membina ‘paw-ttery’nya. 

Tonton video di sini.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI