32.8 C
Kuala Lumpur
Monday, May 27, 2024
UtamaGaya HidupKucing terbiar duduk di atas bungkusan makanan untuk kekal hangat buat netizen...

Kucing terbiar duduk di atas bungkusan makanan untuk kekal hangat buat netizen tersentuh

Zaman sekarang, kebanyakan individu tidak kira sama ada yang tinggal di kawasan bandar mahupun luar bandar gemar untuk membuat tempahan makanan secara atas talian. Hal ini kerana ianya mudah, cepat dan sedap!

Tambahan pula jika anda seorang yang sibuk bekerja, menempah makanan secara atas talian sememangnya dapat menjimatkan masa anda. Anda juga tidak perlu bersusah payah untuk menghadap kesesakan trafik atau cuaca hujan dan panas yang tidak menentu.

Baru-baru ini, seorang warganet telah menyaksikan satu kejadian yang tidak disangka-sangka berlaku di hadapan matanya dan memuat naik peristiwa itu di media sosial. Menurut individu berkenaan, tatkala pandemik ini, pekerja penghantar makanan tidak dibenarkan masuk ke dalam premis dan hanya boleh meletakkan makanan di luar pagar sekolah sahaja.

Jadi, apabila individu ini keluar untuk mengambil makanannya, dia telah melihat seekor kucing sedang duduk di atas salah satu bungkusan makanan. Individu ini beranggapan mungkin kerana cuaca sejuk, jadi kucing ini mengambil inisiatif dengan mencari sesuatu untuk menghangatkan tubuhnya.

Kucing ini juga langsung tidak membongkar isi makanan tersebut sebaliknya hanya duduk di atas bungkusan. Nampaknya kucing ini tidak berniat untuk mencuri.

Atau, mungkin juga kucing ini sebenarnya sedang menghulurkan bantuan kepada penerima makanan dengan memastikan makanan tersebut kekal hangat dan menerima cebisan ayam sebagai upah.

Apa-apa pun, diharap kucing ini kekal sihat dan pemilik makanan tersebut tidak memarahi atau memukulnya setelah melihat kejadian itu. Kucing itu adalah makhluk ciptaan Tuhan sama seperti kita dan kita sebagai manusia yang berakal seharusnya memberikan perlindungan khusus kepada haiwan terbiar seperti ini.

Beberapa tahun lalu pernah tular kejadian di mana segelintir sukarelawan di Istanbul yang sudi menyumbang selimut kepada anjing jalanan bagi memastikan anjing-anjing ini kekal hangat semasa musim sejuk. Selain selimut, haiwan terbiar ini turut diberikan makanan yang mencukupi dan dibenarkan untuk tidur di pintu hadapan sebuah pusat beli-belah.

Berdasarkan dari riak wajah anjing-anjing ini, ternyata haiwan ini bersyukur kerana dengan adanya selimutr itu, mereka dapat melelapkan mata dengan selesa meskipun suhu pada ketika itu jatuh sehingga -15 darjah Celcius!

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI