27.6 C
Kuala Lumpur
Saturday, June 22, 2024
UtamaGaya HidupAnak kucing Maine Coon peliharaan tidak disangka membesar lebih besar daripada anjing...

Anak kucing Maine Coon peliharaan tidak disangka membesar lebih besar daripada anjing gembala, kejutan si bulus antara terpanjang di dunia

Seorang pemilik dari Melbourne, Australia, Stephy Hirst memelihara seekor kucing Maine Coon gebu bernama Omar sejak beberapa tahun yang lalu. 

Semasa kecil, Omar kelihatan tiada beza dengan anak kucing lain dan adik-beradiknya, tetapi Stephy tidak pula menyangka dalam masa setahun kemudian, Omar akan membesar dan terus membesar, yang berakhir dengan menjadi lebih besar bersama saiz seperti anjing. 

@omar_mainecoon/Instagram

Walaupun anjing gembalanya itu masih besar dan tinggi, namun pada tahun 2017, Omar mencabar Rekod Dunia Guinness untuk gelaran ‘kucing terpanjang di dunia’, dengan ukuran 120 sentimeter, walaupun rekod terkini dipegang oleh Barivel, baka Maine Coon dari Vigevano di Pavia, Italy.

@omar_mainecoon/Instagram

Berat Omar sudah melebihi 10 kilogram ketika usianya 1 tahun, dan kini membesar menjadi kucing besar yang memiliki berat 14 kilogram. 

@omar_mainecoon/Instagram

Sungguhpun Omar bersaiz besar, si bulus Maine Coon ini adalah ‘gergasi yang berhati lembut’. Omar suka bermanja, dibelai dan dipeluk oleh pemiliknya.

@omar_mainecoon/Instagram

Kucing lincah yang suka bermain juga mencuri makanan menggunakan kaki dan tangan panjangnya.

@omar_mainecoon/Instagram

Kerana saiz badannya yang terlebih besar, dia suka melepak di atas sofa.

@omar_mainecoon/Instagram

Sebagai kucing domestik, Omar sudah tentu mempunyai kemahiran tangan yang diperlukan, seperti dengan sengaja menolak botol minuman besar yang diletakkan di atas meja, nakalnya dia!

@omar_mainecoon/Instagram

Omar suka bermain dan amat berbakat membuka semua pintu perabot. 

Keletahnya yang menghiburkan membuatkan Omar sentiasa disayangi oleh semua orang. Terdapat hati yang lembut dalam tubuh yang besar.

@omar_mainecoon/Instagram

Omar suka bermain dengan anak-anak Stephy, dan dia tidur dengan mereka sekeluarga di atas katil bersama-sama. 

Sambil tersenyum tanpa mampu berbuat apa-apa Stephy berkata, “Omar terlalu besar. Boleh anda bayangkan bagaimana rasanya berada di atas katil dengannya? Dia berjalan-jalan di atas katil, kadang-kadang mengiau untuk meminta makanan, sangat bising sehingga kami tidak boleh tidur..”

@omar_mainecoon/Instagram

Tetapi tidak mengapa, Stephy membesarkan kucing antara yang terpanjang di dunia, jadi sudah tentu melalui hari-hari yang menyeronokkan.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI