29 C
Kuala Lumpur
Wednesday, September 27, 2023
UtamaBisnes & EkonomiIngatkan pengumuman, rupanya ‘marketing’ jual ais krim bata guna rakaman pembesar suara...

Ingatkan pengumuman, rupanya ‘marketing’ jual ais krim bata guna rakaman pembesar suara megafon

Apalah perniagaan tanpa promosi bukan? Macam-macam cara kreatif yang boleh digunakan seseorang untuk melariskan jualannya.

Samalah seperti promosi ais krim ini, di mana kenderaan digerakkan ke kawasan tertentu sambil memasang rakaman pembesar suara menggunakan megafon.

Rakaman pembesar suara megafon ini lazimnya digunakan oleh pihak berkuasa tempatan mahupun agensi kerajaan yang lain untuk menyampaikan maklumat kepada awam secara bergerak.

Namun tidak terlintas dek akal apabila ianya digunakan untuk mempromosikan ais krim bata. “Perhatian, ais krim bata kini berada di kawasan anda dengan 6 jenis flavour”.

Ada perisa coklat, strawberi, durian, vanila, keladi dan jagung..

Pasti penduduk di sana terpinga-pinga tatkala pertama kali mendengar ‘pengumuman’ sedemikian. Rupa-rupanya promosi jualan ais krim!

Berikutan tularnya video tersebut, rata-rata pengguna Facebook turut berkongsi pengalaman lucu melibatkan jualan ais krim bata tersebut.

TV3 Malaysia/Facebook

Tonton video di sini.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI