25.5 C
Kuala Lumpur
Thursday, August 11, 2022

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaGaya HidupLihat lelaki OKU mahu melintas jalan yang sibuk, penghantar makanan ini terus...

Lihat lelaki OKU mahu melintas jalan yang sibuk, penghantar makanan ini terus hentikan motosikal untuk hulurkan bantuan

Ramai antara kita yang percaya bahawa masih ramai orang yang baik di luar sana. Walaupun saban hari kita mendengar banyak cerita yang kurang enak tetapi percayalah bahawa di sekeliling kita sebenarnya masih ramai yang memiliki hati yang baik dan mulia.

Contohnya seperti yang ditunjukkan oleh seorang penghantar makanan GrabFood ini. Dia dilihat memberhentikan motosikalnya berhampiran dengan lampu isyarat semata-mata untuk membantu seorang lelaki kehilangan penglihatan melintas jalan.

Tanpa menunggu lama pemuda tersebut memberhentikan motosikalnya dan terus membantu lelaki OKU berkenaan sehingga tiba di seberang jalan. Keadaan jalan raya ketika itu yang agak sibuk mungkin telah menyukarkan lelaki OKU tersebut melintas jalan tetapi mujur ada yang membantunya.

Apa yang dilakukan oleh pemuda GrabFood itu adalah sesuatu yang mulia dan perlu dijadikan contoh oleh semua orang. Hulurkan bantuan kepada sesiapa sahaja yang memerlukannya tanpa mengira latar belakang individu tersebut. Ayuh, sebarkan kebaikan!

Tonton video di sini.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

TREN TERKINI