25.3 C
Kuala Lumpur
Saturday, August 13, 2022

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaBerita UtamaMengacah mahu mencederakan orang awam, polis sedang kenal pasti individu lakukan 'prank'...

Mengacah mahu mencederakan orang awam, polis sedang kenal pasti individu lakukan ‘prank’ di pusat beli-belah

KUALA LUMPUR: Pihak polis mengesahkan bahawa mereka sedang mengesan individu di dalam sebuah video tular berdurasi 29 saat yang memaparkan seorang lelaki mahu mencederakan orang awam di sebuah pusat beli-belah.

Klip video berkenaan menunjukkan seorang lelaki sedang mengacah untuk memukul beberapa orang awam yang sedang menaiki eskalator.

Ketua Polis Daerah Brickfield, Asisten Komisioner Anuar Omar berkata, pihaknya mengesan video berkenaan menerusi sebuah akaun halaman di Facebook sekitar jam 6.30 petang pada Jumaat lalu.

“Tarikh dan masa kejadian sebenar video ini dirakamkan tidak dapat dipastikan buat masa ini,” katanya dalam kenyataan pada Sabtu.

Sehubungan itu, beliau memohon saksi atau individu terlibat untuk tampil membantu siasatan dan orang ramai dinasihatkan supaya tidak membuat sebarang spekulasi mengenai kejadian tersebut.

“Sebarang pelanggaran yang menyalahi peruntukan undang-undang boleh dikenakan tindakan. Sebarang maklumat boleh disalurkan menerus hotline Polis Brickfields di talian 03-2297 9222,” tambahnya lagi.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

TREN TERKINI