26.4 C
Kuala Lumpur
Wednesday, August 17, 2022

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaGaya HidupHanya ada seekor dua kucing pada awalnya, tidak lama selepas itu makin...

Hanya ada seekor dua kucing pada awalnya, tidak lama selepas itu makin banyak ‘gang’ kucing yang datang menunggunya ketika memancing

Bagi sesetengah orang aktiviti memancing adalah sesuatu yang membuang masa dan membosankan. Mana tidaknya, kita perlu menunggu umpan yang dipasang mengena dan kadangkala ia memakan masa yang agak lama.

Buat mereka yang tidak sabar pasti akan mudah untuk berputus asa tetapi buat mereka yang suka memancing ia adalah aktiviti yang boleh menghilangkan tekanan. Sama lah seperti seorang lelaki ini apabila dia menjadikan memancing sebagai hobi untuk menghilangkan tekanan di tempat kerja.

Apa yang menariknya, di tempat memancing dia terjumpa dengan kucing jalanan yang sering melihatnya memancing. Pada mulanya hanya ada seekor dua kucing di situ, jadi selepas dia berjaya menangkap ikan kecil dia akan memberikan ikan tersebut kepada kucing-kucing itu dan dia berasa sangat gembira dengan apa yang dilakukannya.

Lama-kelamaan semakin banyak kucing yang datang kepadanya. Kalau sebelumnya hanya ada seekor dua tetapi tidak lama selepas itu makin banyak kucing yang datang kepadanya setiap kali dia memancing.

Orang-orang pada mulanya memintanya untuk tidak mengendahkan kucing-kucing tersebut, namun dia tidak tidak boleh melakukannya kerana dia sudah terbiasa. Kucing-kucing di situ juga biasa dengannya. Ada di antara mereka yang terpaksa mencuri ikan yang ditangkap oleh pemancing di situ dan tidak mudah untuk mengawal kucing-kucing di situ.

Hal itu menyebabkan netizen ini mula berasa tertekan semula. Dia memancing untuk menghilangkan tekanan tetapi kucing-kucing yang menunggunya membuatkan dia tertekan semula. Kasihan betul!

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

TREN TERKINI