25.7 C
Kuala Lumpur
Wednesday, December 6, 2023
UtamaGaya HidupBerjaya tangkap beberapa ekor tikus di rumah setiap hari, kebolehan kucing ini...

Berjaya tangkap beberapa ekor tikus di rumah setiap hari, kebolehan kucing ini buat tuannya kagum!

Hari ini orang ramai memelihara kucing kerana mereka mahukan teman di rumah untuk diri sendiri atau keluarga. Kucing kesayangan di rumah dijaga dan ditatang bagai minyak yang penuh. Mereka juga diberi makan makanan yang mahal dan sihat. Mereka tidak lagi menjalankan kerja-kerja menangkap tikus seperti kucing dahulu-dahulu.

Tetapi lain pula dengan kucing kampung milik seorang netizen. Netizen tersebut menceritakan bagaimana kucingnya di kampung telah bekerja keras setiap hari untuk menangkap tikus-tikus di rumah.

Suatu hari, dia yang duduk di bandar telah pulang ke kampung halamannya dan dia mula perasan kucingnya semakin besar. Ibunya kemudian memberitahu bahawa jangan memandang rendah kepada kucingnya kerana kucingnya itu kini sudah boleh menangkap tikus.

Pada mulanya dia berasa curiga dengan kebolehan kucingnya. Jadi, ibunya memintanya untuk bangun awal pagi keesokan harinya untuk melihat apa yang dilakukan oleh kucingnya di halaman rumah. Rupa-rupanya di situ terdapat 10 ekor bangkai tikus yang berjaya dikumpulkan oleh kucingnya.

Jadi, tidak hairanlah jika badan kucingnya semakin membesar kerana kini dia memilih untuk menikmati tikus setiap hari. Bukan hanya tikus dewasa yang berjaya ditangkap malah anak-anak tikus juga berjaya ditangkap. Nampaknya kucing ini sangat rajin dan bekerja keras dalam ‘kerier’ nya sebagai pemburu tikus yang berjaya.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI