31.5 C
Kuala Lumpur
Thursday, June 13, 2024
UtamaGaya HidupPesan ‘takeaway’ terlihat ‘RM0.00’ jadi tandakan semua, terkejut campur malu hanya tinggal...

Pesan ‘takeaway’ terlihat ‘RM0.00’ jadi tandakan semua, terkejut campur malu hanya tinggal 2 roti kosong dalam burger McD

Ketika zaman pandemik ini, rasanya semua orang berpengalaman dalam membuat pesanan makanan menggunakan aplikasi dalam talian. 

Untuk mengurangkan pergerakan keluar, semua orang akan memilih untuk duduk di rumah dan memesan apa-apa sahaja makanan yang digemari.

Kadang-kadang aplikasi itu ada menawarkan apa-apa diskaun atau potongan harga. Menikmati makanan sambil menjimatkan wang sudah pasti menyeronokkan sekiranya ianya munasabah untuk difikirkan disamping kos yang efektif.

Tetapi pastikan anda melihat kandungannya terlebih dahulu dengan teliti tanpa melulu semasa membuat pesanan makanan, supaya anda tidak berasa terkilan dan kempunan kelak.

Facebook

Kisahnya, seorang pelanggan dari Singapura memesan McDonald’s melalui aplikasi dalam talian, dan ketika melihat pilihan “RM0.00”, dia menandakannya di situ. Ketika menerima makanannya, dia berasa malu. Hanya terdapat dua roti kosong yang tinggal dalam burger McD!

Seorang netizen yang bekerja sebagai penghantar makanan membuat posting dalam kumpulan Facebook dengan berkata rakan sekerjanya baru-baru ini menerima pesanan ‘istimewa’. 

Seorang pelanggan telah memesan McDonald’s dalam aplikasi. Semasa memilih bahan-bahan, dia telah menanda semua pilihan “RM0.00”, yang juga termasuk ‘Remove’.

Facebook

Setelah membuat pesanan dan bayaran, pesanan pelanggan adalah seperti berikut:

Set Burger McSpicy + M Fries (kentang goreng) 1 hidangan:

Minum: Teh susu

Set Burger McSpicy (tandakan):

  • Tanpa sos McChicken
  • Tanpa daun salad
  • Tanpa kepingan daging McSpicy
Facebook

Set Burger Ikan Filet O Fish + M Fries (kentang goreng) 1 hidangan:

Minum: Teh lemon ais

Set Burger Ikan Filet O Fish (tandakan):

  • Tanpa sos tartar
  • Tanpa keju
  • Tanpa filet ikan. 
Facebook

Burger yang tanpa sos, daun salad dan daging, apa lagi yang tinggal di dalam burger ini?  Agak-agak sahaja ketika pelanggan ini menerima makanannya, hatinya diharap sentiasa berasa sejuk dan aman! Dia membayar harga yang sama, tetapi hanya menerima dua keping roti kosong, jadi bayangkan…

Jadi netizen pun memberi komen:

Oleh itu, jangan cuba-cuba menanda di situ..

Mungkin saya tidak perasan, tetapi saya telah memeriksa kesemuanya!

Beberapa netizen memberi pendapat mungkin pelanggan ini tidak memahami Bahasa Inggeris kot..

Saya tidak dapat membantu anda..

Ada netizen berpendapat mungkin terdapat masalah dengan aplikasi ini.

Rupanya pelanggan ini bukan seorang sahaja yang mengalami salah faham ketika membuat pesanan di aplikasi ini. Ada beberapa orang yang lain pernah melalui pengalaman serupa. Terima burger McD tanpa sos, tanpa daun salad dan tanpa kepingan daging burger adalah seperti ini:

Facebook

Jadi pastikan semasa membuat pesanan McD itu pada masa akan datang, anda membaca kandungan dan butirannya dengan jelas sebelum menandakannya. Jika tidak, anda fikir mungkin boleh mengambil kesempatan dan berjimat, tetapi sebenarnya diri sendiri yang kerugian.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI